Kayıp umreciler ortaya çıktı… Bakan Çavuşoğlu açıkladı!

Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'dan yaklaşık 2 bine yakın başvuru olduğunu ve 360 civarında da umrecinin bugün ülkeye geleceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün bir canlı yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu. 

360 UMRECİ GELİYOR

7- 8 Nisan’da dört ayrı uçuşla da yine vatandaşlarımızı getireceğiz. Fransa’nın ve İtalya’nın limanlarında mahsur kalan 144 TIR şoförümüz vardı. Bunları Marsilya’da buluşturduk. Onları Marsilya’da birleştirerek bir uçakla ülkemize getirdik. Bugün yine Karadağ’dan 479 vatandaşımız üç farklı uçuşla ülkemize geliyor.

KKTC’den tahliyelerimiz devam ediyor. Türkiye’de KKTC’li öğrencilerimiz vardı. Uçaklar onları alıp götürüyor. Bizim vatandaşlarımızı getiriyor. Yarın Cidde’den gerçekleştireceğimiz iki seferle Suudi Arabistan’daki vatandaşlarımızı da getireceğiz. Yaklaşık 2 bine yakın başvuru var. Ayrıca 360 civarında da umreci vatandaşlarımız var. Bunların hepsi yurtlarımızın karantina kapasitesi çerçevesinde ülkemize gelecek.

UMRE BİLMECESİ SONA ERDİ

Çavuşoğlu’nun 360 umrecinin getirileceğini duyurması, Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Abdülali, 22 Mart günü yaptığı açıklamayı akla getirdi. Abdülali ülkesinde vaka sayısının 511'e çıktığını, son 24 saatte 119 kişide corona virüsü tespit edildiğini, bu kişilerden 72'sinin Türk vatandaşı olduğunu söylemişti.

Konu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise iddiayı yalanlayarak “Bazı ülkeler bunları saklıyor ve paylaşmıyorsa bizim yapacağımız onların resmi bilgileri. Umreden gelenlerde ne zaman ilk vaka çıktı, Sağlık Bakanımız hemen tedbirini aldı” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan umrecilerin geliş tarihlerinin Suudi bakanlık sözcüsünün açıklamasından 14 gün sonraya denk gelmesi dikkat çekti. DSÖ corona virüsünde gözlem süresini 14 gün olarak duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri