Katliam: 6 ölü

İstanbul'un Çatalça İlçesi'ne bağlı Halaçlı Köyü'nde oturan ve yaklaşık 2 yıldır işsiz olduğu öğrenilen 31 yaşındaki Necdet E., sevdiği kızla evlenememesinden sorumlu tuttuğu ağabeyini, yengesi ile 4 yeğenini, av tüfeği ve tabancayla öldürdü.

Köyde dehşet saçan Necdet E., cinayetlerin ardından jandarmaya teslim oldu.


OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Olay, Çatalca'ya bağlı 1600 nüfuslu Halaçlı Köyü'nde meydana geldi. Çalıştığı fabrikadan 2 yıl önce çıkarılan Necdet E., aramalarına karşın iş bulamadı, zaman zaman günlük işlere giderek geçimini sağlamaya çalıştı.

Bekar olan ve annesi Sabiha E. ile köydeki evde yaşayan Necdet E., bir süre önce de sevdiği kızı “Önce doğru dürüst bir iş bul” diyerek kendisine istemeyen ağabeyi 44 yaşındaki İsmet E. ve yengesi 34 yaşındaki İlknur E. ile görüşmemeye başladı. Babaları Kamil E.'nin hayatını kaybetmesinin ardından ağabey ve kardeş tekrar barıştı ve aralıklarla görüşmeye başladı. Ancak iki hafta önce köy meydanında karşılaşan Necdet E. ile ağabeyi İsmet E. arasında tartışma çıktı. Necdet E., tartışma sırasında ağabeyi İsmet E.'ye yine “Bir kız sevdim. Onu bana almadınız. Beni bitirdiniz ve hayatımı mahvettiniz” diye bağırdı.

ÖNCE AĞABEYİNİ, SONRA YENGESİNİ VE YEĞENLERİNİ ÖLDÜRDÜ

Bu tartışmanın ardından yine küs kalan 2 kardeş, dün gece köy meydanında tekrar karşılaştı. Elindeki av tüfeğini ağabeyi İsmet E.'ye doğrultan Necdet E., köylülerin gözleri önünde, “Sen beni bitirdin, ben de seni bitireceğim” dedi ve tetiği çekerek ağabeyi İsmet E.'yi öldürdü. Bu sırada köy meydanındaki kahvede bulunanlar ise sokak aralarına kaçışmaya başladı. Daha sonra cinnet geçirip bağırmaya başlayan ve öldürdüğü ağabeyinin evine giden Necdet E., kapıyı açan yengesi 34 yaşındaki İlknur E.'yi de aynı av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

KAPININ ARKASINA SAKLANDI AMA KURTULAMADI

Necdet E., av tüfeğinin fişekleri bitince belindeki ruhsatsız 7.65 mm. çapındaki tabancayı çıkardı ve köydeki ilköğretim okulunda okuyan yeğenlerinin odasına daldı. Necdet E., yeğenleri 14 yaşındaki Hilal'i, 13 yaşındaki Nesrin ve 11 yaşındaki İlkhan'ı başlarına ve vücutlarına sıktığı kurşunlarla öldürdü. Evin en küçük çocuğu 9 yaşındaki Furkan ise korkarak uyuduğu odadaki yatağından kalkıp odanın kapısının arkasına saklandı. Amcası, minik Furkan'ı da kapı arkasında bulduktan sonra üzerine kurşun yağdırarak öldürdü.

CESETLER OTOPSİYE GÖNDERİLDİ

Yaşanan katliamın ardından tüfek ve tabancası ile tekrar köy meydanına dönen Necdet E., olay yerine gelen jandarma ekiplerine teslim oldu. Jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından ise hayatını kaybeden aynı aileden 6 kişinin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ağabeyi, yengesi ve 4 yeğenini öldüren Necdet E.'nin Çatalca Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusu sürüyor. Jandarma, köy muhtarı Nuri Sezer de dahil olmak üzere çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu.

DEVLET DESTEĞİ İLE OKUYORLARDI

Günlük yevmiye karşılığında inşaatlarda işçilik yaparak evine ekmek getirmeye çalışan ve köydeki Alaş İlköğretim Okulu'na giden 4 çocuğunu maddi sıkıntılara rağmen okutmaya çalışan baba İsmet E.'nin imkanları el vermeyince muhtarlık devreye girmişti. Köy muhtarı Nuri Sezer, Çatalca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurada bulunarak bu 4 kardeş için 2 ayda bir olmak üzere 50 ile 100 lira arasında değişen yardım parası talep etti. Talebin uygun görülmesinin ardından 4 kardeşe yardım edilmeye başlandı. Ayrıca aileye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gıda yardımında da bulunuluyordu.
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri