Katil ayıya ‘Vur’ emri!

Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde önceki gün bahçede dut toplayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Yılmaz (54) aniden karşısına çıkan bir ayının saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Köye giren ayı, Hasan Kaçar’a (32) da saldırdı. Kaçar, otomobiliyle kaçarak kurtuldu. Ayı daha sonra Ömer Yılmaz’ın cesedinin bulunduğu yere yaklaşık 500 metre uzaklıkta 4 çocuk annesi Miyese Yılmaz’a (60) saldırarak öldürdü. Erzurum Doğu ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık Spor Dernneği Başkanı Abdullah Erzurum, bölgedeki dağlık arazide araştırma yaptıklarınını belirterek, şunları söyledi:
“Bölgedeki insanlar silahlandı. Ayıyı gördükleri yerde vurmaya kararlılılar. Erzurum Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün bölgedeki ayı envanterini çıkarması lazım. Bizim yaptığımız araştırmalara göre bölgedeki ayı sayısı 2 bine yaklaştı. Yapılacak çalışma ile bölgedeki fazla ayılar av turizmine açılabilir. Devlet burada kaç ayı vurulacağını belirler, hem turizm sektörü kazanır, hem de yöre insanı kurtulur.”

 Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri