Kasetler yabancı gizli servis işi mi?

MHP'deki kaset skandalı ile ilgili kayıtların Ankara'da 7, İstanbul'da ise 3 evde yapıldığı belirlendi. Ardındaki ismin, yabancı bir gizli serviste görev yapan Türk ajanı olduğu iddia edildi.

Mesut Hasan Benli'nin haberi

MHP’de 10 yöneticinin istifasına neden olan kaset skandalıyla ilgili soruşturma sürüyor. Gizli kamera kayıtlarının Ankara'da 7, İstanbul'da ise 3 evde yapıldığı belirlendi. Gizli kamera yerleştiren çetenin 10-15 gün kayıt yaptığı, sonra da bu kameraları söktüğü anlaşıldı.

Öte yandan, konuyla ilgili Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’dan çarpıcı bir iddia geldi. Altaylı, kaset olayıyla yabancı bir gizli servis arasında bağlantı olduğunu öne sürdü.

İddiaya göre; kimliği belirlenen zanlı, yabancı bir serviste çalışan bir Türk ajanı. Fatih Altaylı, gazetenin muhabiri Hilal Öztürk’ün görüştüğü MHP’li Mehmet Ekici’nin avukatı Süleyman Ayhan’ın da bu iddiayı doğruladığını ifade etti. Avukat Ayhan, “Faillerden biri belirlendi. Yabancı bir servisin Türk ajanı. Her an yakalanabilir” dedi.

20 SİTEDEN BİLGİ İSTENDİ

Bu arada soruşturmayı yürüten Ankara Savcısı Mehmet Odabaşı, görüntüleri yayınlayan internet sitelerini IP ve log adreslerinin tespitine ilişkin 20 siteye yazı yazdı. Savcılık kaynakları, görüntüleri yayımlayan sitelerin yurtdışı kaynaklı olması nedeniyle IP numaralarına kısa sürede ulaşılmasının zor olduğunu ifade ediyor.

MHP’nin avukatlarından Süleyman Ayhan dün öğlen saatlerinde kaset soruşturmasını sürdüren Mehmet Odabaşı ile görüştü. Ayhan’ın soruşturmanın ilerlemesi için edindiği bilgileri savcı ile paylaştığı, görüntülerin çekildiği adresler ve bu adreslere kameraların ne zaman konulduğu yönünde bilgi verdiği öğrenildi. Ayhan, söz konusu adreslerin yakınlarında bulunan MOBESE kameralarına ilişkin de bilgi verdi. Ayhan, savcılığa internet sitelerinin IP numaraları ve bazı kişilere ait kredi kart hesaplarına ilişkin bilgileri de savcılıkla paylaştı.

MHP kaynakları, kaset skandalına ilişkin bazı şüphelilerin isminin savcılıkla paylaşıldığı iddiasında bulunurken, Avukat Ayhan bu bilgiyi doğrulamadı. Ayrıca Bahçeli’nin partiyi izlediği belirtilen aracın güzergâhına ilişkin bazı bilgiler de savcılığa iletildi. Ayhan, Radikal’e yaptığı açıklamada da “Savcılık konuya yoğun ilgi gösteriyor. Kısa sürede sorumluların ortaya çıkarılmasını umut ediyoruz” dedi.

Bu arada, MHP’nin avukatı Hamit Kocabey’in yaptığı başvurular yanıt buldu. Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi, görüntülerin yayımlandığı internet sitesine AKP Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Faruk Bayındır’ın kredi kartından para aktardığı öne sürülen Mehmet Yılmaz sahte isimli kişinin kullandığı cep telefonuyla yaptığı görüşme kayıtların istenmesi ve incelenmesine yönelik başvuruyu kabul etti. MHP, Mehmet Yılmaz sahte adlı kişinin kullandığı telefon numarasının Onur Kurutucu adlı gence ait olduğunu saptamış ancak Kurutucu’ya ulaşamamıştı. MHP, telefon dökümünden görüntülerin yayımlandığı internet sitesi ile yapılan görüşmelerin net olarak ortaya çıkmasını bekliyor. MHP’nin avukatı Kocabey, bu konuşma kayıtlarıyla sis perdesinin kalkacağını söylüyor.

GÖRÜNTÜLER KALDIRILIYOR

Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nin MHP’nin başvurusunu kabul etmesinin ardından kaset mağduru 10 parti yöneticisinin avukatları dosyaların birleştirilmesi için başvurdu. Mehmet Ekici’nin avukatı Süleyman Ayhan, “Şu aşamada savcılık görüntülerin ABD merkezli internet sitesine hangi bilgisayardan ve linkten gönderildiğini araştırıyor. Eğer bu ortaya çıkarsa çok şey çözülmüş olacak. Ayrıca dosyaların birleştirilmesi için de savcılığa başvurduk” dedi.

TİB Başkanı Fethi Şimşek, MHP’li Mehmet Ekici’nin avukatı Süleyman Ayhan’ın talebi üzerine, görüntülerle ilgili TİB tarafından derhal işlem başlatıldığını söyledi. Şimşek, söz konusu görüntülerin kaynağı olan ve benzeri internet adresleri hakkında re’sen erişimin engellenmesi tedbiri uygulandığını belirten Şimşek, “İçeriklerin çıkartılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor” dedi.

HABERTÜRK 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri