Kasetin düşmeyen kalesi

Mehmet Koçoğlu, Ankara'da 12 metrekarelik dükkânında 40 bin kaset biriktirdi. Meraklıları mekânı müze gibi geziyor.

Mehmet Koçoğlu, Geçenlerde biri geldi, aradığı kaseti çıkarıp uzatınca heyecandan fenalaştı. Yere yağıldı. Bilsem alıştıra alıştıra verirdim dedi.

Ankara’nın bitpazarı İtfaiye Meydanı’nda, Mehmet Koçoğlu’nun dükkânına adım atanlar, başka bir boyuta ışınlanıyor. 12 metrekarelik mekâna girenleri 40 bine yakın kaset ve boy boy posterler karşılıyor.

“Bunlar benim aile albümüm... Gönül dünyamda hepsini büyüğüm, arkadaşım, dostum, çocuğum gibi gördüm. Hepsini biriktirdim, kolladım, bugüne kadar da getirdim. Hiçbir sanatçıyı seçmedim, çünkü her biri ile ayrı bir gönül bağı kurdum” diyen 43 yaşındaki Koçoğlu, kaset biriktirme sevdasını 1989’da mesleğe dönüştürmüş.

Ne kaset ne teyp var
Müzik, 150 yıldır değişik kayıt teknikleriyle insanlara ulaşıyor. 150 yılın büyük bölümünde başrol plaklarındı. 70’lerde kasetler geldi. Kasetler de 90’larda yerlerini CD’lere bıraktı. Kasetle birlikte teypler de üretilmiyor artık.

Koçoğlu’na göre işin en zevkli yanı iletişim: “Burayı müze gezer gibi dolaşıyorlar. İbrahim Tatlıses’ten Müslüm Gürses’e, Erkin Koray’a binlerce sanatçının gençlik yıllarında çıkardıkları kasetlerin kapaklarındaki fotoğraflarını izlemekten keyif alıyorlar. Geçenlerde böyle bir kişi geldi. Aradığı kaseti uzatınca heyecandan fenalaştı, yere yığıldı. Meğer çok önemli yeri varmış o kasetin hayatında ve bir türlü bulamıyormuş. Bilsem alıştıra alıştıra verirdim! Radyolar, televizyonlar, yapım şirketleri de sıklıkla kapımı çalıyorlar.” Koçoğlu, bunları anlatırken teybe bir kaset koyuyor. “Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime...” dizeleri mekândan dışarı taşıyor

radikal

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri