Kaşarın % 80'inden bakın ne çıktı

İstanbul İl Genel Meclisi, merdiven altı gıda üretimini yakın takibe aldı. Sağlığa uygun olmayan 12 ton bozuk etin piyasaya sürüldüğü iddialarını araştıran komisyonca hazırlanan rapor açıklandı.

Virüslü et ve hazır kıymanın yanı sıra, süt ve süt ürünleriyle ile "iç yağıyla yapılan kaşar peyniri" iddialarını araştıran İl Tarım Komisyonu ile Sanayi ve Esnaf Komisyonu ilginç verilere ulaştı.

Kaşarda buzağı maması

İl Genel Meclisi piyasada satılan kaşar peynirlerinin yüzde 80'inin palm yağı (sıvı ve katı formda) ve buzağı maması adı altında getirilen süt tozu ile üretildiği ve denetimlerde yakalanmamak için bazı büyük firmaların havyan iç yağları ve bitkisel yağ karışımından oluşan yağları homojenizatör kullanarak süte katıp işledikleri iddialarını da araştırdı. Hürriyet'te yer alan habere göre, raporda 404 süt ve süt ürünleri üretim yeri denetlenip, mevzuata aykırılığı tespit edilen 50 işletmeye para cezası uygulandığı, 1 işletme hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve 21 işletmenin de üretimden men edildiği belirtildi.
TAKVİM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri