Kartal sahaya iniyor

Transferin hareketli takımı Beşiktaş, 2010-2011 sezonunu açıyor. Teknik adamlık koltuğunu Schuster'e emanet eden, Quaresma ve Hilbert'e 3'er yıllık imza attıran Siyah-Beyazlılar, Ümraniye Tesisleri'nde topbaşı yapıyor.

Bugün İstanbul'a gelecek Portekizli yıldız Quaresma'nın akşam idmanına katılması bekleniyor.




Mustafa Denizli'nin görevi bırakmasıyla teknik direktörlüğe Bernd Schuster'i getiren, İnter'den Ricardo Quaresma, Stuttgart'tan da Roberto Hilbert'i kadrosuna katan Beşiktaş, 2010-2011 futbol sezonunun hazırlıklarına bugün başlayacak. UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçları sebebiyle sezonu erken açmak zorunda kalan Siyah-Beyazlılar, bu sabah BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya gelecek. Teknik heyet ve futbolcular, tesislerde kahvaltı ettikten sonra gün içinde sezonun ilk antrenmanı gerçekleştirilecek.

Sözleşmeyi imzaladıktan sonra İspanya'ya giden ve burada kısa bir tatil yapan Kartal'ın yeni teknik direktörü Bernd Schuster de bugün oyuncularıyla tanışacak. Yardımcıları Carlos Cascallana ve Manolo Ruiz ile birlikte daha önceki gezisinde Ümraniye Tesisleri'ne hayran kalan Alman çalıştırıcı, Beşiktaş'a imza attığı gün, "O kadar mutlu ve heyecanlıyım ki hemen bu akşam antrenmana çıkmak geliyor içimden. Ama şartlar sebebiyle birkaç gün beklemeliyiz." demişti. Takımını tanımak için hummalı bir çalışma içine giren Schuster'in özellikle iyi derecede Almanca bilen yardımcı antrenör Tayfur Havutçu ile yoğun bir iletişim içerisinde bulunduğu öğrenildi. Havutçu'dan sık sık bilgi alan Schuster'in, tesislerdeki sahalar, kondisyon merkezi, yatak odaları ve toplantı salonu gibi ince detayları dahi gözden geçirdiği bildirildi. Başarılı hocanın, idman malzemeleri hususunda da çeşitli taleplerde bulunduğu ve bu eksikliklerin en kısa sürede tamamlanmasını istediği kaydedildi. Bu sabah İstanbul'a gelmesi beklenen Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'nın da bu akşam yapılacak antrenmana katılması bekleniyor. Hazırlıklarına 26 Haziran'a kadar İstanbul'da devam edecek olan Siyah-Beyazlılar, ardından ikinci etap çalışmaları için Avusturya'nın Pongau bölgesindeki St. Johann kasabasına gidecek. 10 Temmuz'a dek burada kalacak Kartal, 15 Temmuz Perşembe günü Avrupa Ligi ikinci ön eleme turu ilk maçında Vikingur Gota ile İnönü Stadı'nda karşılaşacak.

Guti için Olympiakos'la kıyasıya yarış

-İspanyol spor gazetesi Marca, Real Madrid ile ilişiğini keseceği söylenen Guti'ye en ciddi transfer tekliflerinin Beşiktaş ile Yunanistan'ın Olympiakos takımından geldiğini iddia etti. Beşiktaş ile Olympiakos arasında bilek güreşi yaşandığını; ancak Yunan ekibinin şu an bir adım ileride olduğunu ileri süren İspanyol gazetesi, Guti'ye Kartal'ın 3 yıllığına toplam 7,5 milyon Euro, Olympiakos'un ise 2 yıllığına 7 milyon Euro önerdiğini yazdı. 33 yaşındaki İspanyol orta saha oyuncusunun gelen iki cazip öneri üzerine kararsız olduğu belirtilirken, Real Madrid'de geçmişte birlikte çalıştığı Bernd Schuster'in Beşiktaş'ın başına geçmesinin Guti'yi İstanbul'a götürebileceği ifade edildi. Guti ile İngiliz, Fransız, Rus takımlarının da ilgilendiği hatırlatıldı.


zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri