Karı-koca tahliye çetesi!

Tutuklu yakınlarını arayarak, kendisini emniyet amiri ve cezaevi doktoru olarak tanıtan ve tahliyelerine yardımcı olacağını söyleyerek dolandıran karı-koca yakalayı ele verdi.

İZMİR polisi yolsuzluk iddialarıyla ilgili gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan veya tutuklanan kişilerin yakınlarından dolandırıldıkları yönünde gelen şikayetler üzerine takip başlattı. Ortaya karı-kocanın kurduğu ilginç bir dolandırıcı çetesi çıktı. Şebekenin liderliğini 26 ayrı suçtan aranan V.E'nin yaptığını belirleyen polis, 6 ayrı suçtan aranan V.E'nin eşi F.E ile yardımcıları A.N'yi gözaltına aldı. Polis, dolandırıcılıkla elde edildiğini tahmin ettiği 2 lüks otomobil, farklı kişilere ait 7 tapu ile sahte sürücü belgesine de el koydu.

BAŞKAN'IN EŞİNİ DE ARAMIŞ

V.E'NİN, operasyonları gazetelerden takip ettiği, bu kişilerin aileleriyle irtibat kurduğu yakınlarına kendisini 'emniyet amiri Alper' veya cezaevi doktoru olarak tanıttığı, tahliye için yardımcı olacağı bahanesiyle para istediği ve dolandırıcılık yaptığı ileri sürüldü. V.E'nin bu yöntemle, son olarak Buca Otokent'te 'tefecilik' iddiasıyla yakalanarak tutuklanan H.E.'nin oğlundan 8 bin TL aldığı, ayrıca Buca Kaynaklar Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda tutuklanan bir kişinin ailesinin 30 bin lirasını dolandırdığı, yine aynı operasyonda tutuklanan Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez'in eşi Nesrin Karagülmez'in de aralarında bulunduğu 2 kişiyi dolandırmaya teşebbüs ettiği saptandı.

SİCİLİ KABARIK

OTURDUĞU apartmanda bulunan, aralarında bankacı ve doktorun da bulunduğu 7 komşusunu, tapu ve su bağlatma işlemlerini halledeceğini söyleyerek dolandırdığı ileri sürülen V.E'nin, kendisini Turizm Bakanlığı Müfettişi olarak tanıtarak 18 kişiyi de dolandırdığı saptandı.
Stargazete


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri