Karadeniz'de petrol açıklaması...

Karadeniz'deki petrol arama çalışmalarıyla ilgili konuşan Bakan Yıldız, önemli açıklamalarda bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Görev yaptığı süre boyunca hayata geçirmek istediğiniz bir konu var mı?" sorusuna "Karadeniz'den petrol çıksaydı güzel olurdu. Ama aramalar devam ediyor" karşılığını verdi.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nda (USAK) konferansına iştirak eden Taner Yıldız, katılımcıların sorularını cevapladı. Güney Kore ile nükleer santral anlaşmasında yaşanan sıkıntının sorulması üzerine Yıldız, "Yarın Başbakanımızla Güney Kore'ye gideceğiz. Görüşeceğiz. Şartlar yerine gelmezse anlaşma olmaz. Bir kısım kırmızı çizgilerin ihlal edilmesi söz konusu olmaz. Anlaşamazsak B, C planlarımız var. Anlaşırsak mutlu oluruz. İyi bir nokta yakalayacağımız kanaatindeyim. Dün bir iki olumlu adım atıldı. İnşallah yarın da Seul'de yapılacak adımlarla anlaşmanın olacağını ümit ediyorum." dedi.

İktidar olduğunuz sürece keşke şu da olsaydı dediğiniz bir şey oldu mu? sorusuna ise Bakan, "Karadeniz'den petrol çıksaydı çok güzel olurdu. Ama aramalar devam ediyor. Her ülkesini seven vatandaş gibi bende bunun olmasını isterim." cevabını verdi.

TÜRKİYE'YE ALTIN İHRAÇ EDEN ÜLKELER

HES projelerine yapılan itirazları da değerlendiren Enerji Bakanı Yıldız, şu görüşleri dile getirdi:

"Rize Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun verdiği kararın ardından, şehre Türkiye'ye ve gaz aldığımız ülkelere hayırlı olmasını diledim. Çünkü gaz aldığımız ülkelere 3 milyar dolar demek. 46 enerji projesi var, 46 itiraz var. 10 kilometre kıyısı olsa 460 kilometre

yer istiyorum. Niçin burası enerji alanı yapacak olduğum zaman turizm alanı oluyor. 'Kör ölür badem gözlü olur misali.' Bunların bir kısmı manipülatif. Bir kısmı da Türkiye'ye altın ihraç eden ülkeler tarafından yapılıyor."
bugün

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri