Kara çarşafa rozet eski rakibi kızdırdı

32. Olağan Kurultay'da Deniz Baykal'a rakip çıkan ancak yeterli imzayı bulamayarak aday olamayan ve o günden bu yana sessiz kalmayı tercih eden CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, partisinin tüzük ve program kurultayı öncesi bu sessizliğini bozdu.

GÖSTERMELİK BİR ÇABA

Koç son günlerde İstanbul'da CHP'ye katılan kara çarşaflıları hatırlatarak, “Kara çarşafı dekor yaparak verilmek istenen mesaj, partinin kimliği ve çizgisi ile ne denli uyumludur? Bu görüntüler eşliğinde ve tüm bu gelişmeler dikkate alındığında, yapılmak istenen program ve tüzük değişikliklerinin; örgütümüzü ve kamuoyunu yanıltmaya dönük ve göstermelik bir çabadan öteye anlam taşımadığı açıktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Koç, tüzük ve program kurultayının “yerel seçimler öncesinde, kısa bir takvime sıkıştırıldığını'' belirterek bu durumu da eleştirdi. Koç, taslağın başta, parti örgütü ve sendikalar olmak üzere, toplumun tüm kesimleriyle tartışılması, olgunlaştırılması gerektiğini kaydetti.

YETKİLER TEK ADAMDA

Koç, üyelerin, tüzük değişikliğiyle ilgili bilgi ve belgeye sahip olmadığını öne sürerek, “Ancak, bu yönetimin, daha önceki tüzük değişikliği uygulamaları dikkate alındığında; bütün yetkilerin tek adamda toplanacağı, parti üst yönetiminin tek adam yönetimine dönüştürüleceği, parti içi demokrasinin daha da kısırlaştırılacağı anlaşılmaktadır'' dedi.

Akşam


 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri