Kar yine geldi

Meteorolojiden uyarı. Bugün yola çıkacak olanları neler bekliyor? İşte son durum!

 

İstanbul'da gece yarısından sonra etkisini artıran kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Son yılların en soğuk kışını geçiren İstanbul'da birkaç günlük aradan sonra hava sıcaklığı yeniden düştü. Hafta sonunu bahar havasında geçiren İstanbul'da gece yarısından itibaren kar yağışı tekrar başladı.

ETKİSİNİ ARTIRACAK
İstanbul'un simge mekanları Sultanahmet, Çamlıca, Boğaz Köprüsü ve Taksim Meydanı beyaza büründü. Vatandaşlar gece geç saatlerde Taksim Meydanında yağan karın keyfini çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler trafikte aksama yaşanmaması için şehrin önemli bölgelerinde önlem aldı. Öte yandan kar yağışının sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi’nde karla karışık yağmur ve kar yağışlı devam ediyor. Cuma ve Cumartesi yağış kesilecek ve sıcaklık artmaya başlayacak. Akdeniz’de ise sağanak yağış etkisini sürdürüyor ancak cuma günününden itibaren etkisini yitirecek. Isparta çevrelerinde ise kar yağışı var.

İç Anadolu’nun tamamı kar yağının etkisi altında. Cuma günü zayıflayarak devam edecek. Eş zamanlı olarak sıcaklık sıfırın altına iniyor. Gündüz değerleri -1 ,-2, -3’lerde olacak. Don ve buzlanmaya dikkat erdilmesi gerekiyor!

Karadeniz’in neredeyse tamamı kar yağışının etkisi altında. Trabzon çevrelerinde de yağış karla karışık yağmur ve kara dönecek. Güneydoğu’da gök gürültülü sağanak yağışlar ve kar yağışları etkili durumda. Yağış Cuma günü nispeten zayıflayacak, hafta sonu kesilecek.




 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri