Kar Yağışı Köy Yollarını Kapattı

Yurdun bir bölümünde hissedilen kar yağışı ve soğuk hava ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kastamonu'da 341 köy yolu ulaşıma kapanırken Sivas'ta 68 köye hala ulaşım sağlanamıyor.

Kastamonu İl Özel İdare Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, il genelinde 341 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, bu yolların ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf edildiği bildirildi.

Öte yandan, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde de fırtına etkili oluyor. Saatteki hızı 40 kilometreye ulaşan fırtınanın neden olduğu 3 metrelik dalgalar, sahil şeridindeki istinat duvarlarına zarar verirken, Reis Parkı tahrip oldu. İlçede, Zafer Yolu Caddesi sahil kesiminde de dalgalar nedeniyle 800 kilogram ağırlığında 5 metre boyundaki reklam tabelasının altında 2 metre boşluk oluştu.

-SİVAS-

Sivas Valiliği İl Kriz Merkezinden alınan bilgiye göre, Sivas ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, dün 108 olan kapalı köy yolu sayısı, ekiplerin çalışmasının ardından 68'e düştü.

Kapalı yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Müdürlüğüne ve Karayollarına bağlı ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü, 12 köye ise elektrik verilemediği bildirildi.

-HAKKARİ-

Hakkari Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğayı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün talimatı doğrultusunda harekete geçen Çevre ve Orman İl Müdürü Necmettin Yılmaz, 5 kişilik ekiple birlikte kent merkezinden 6 kilometre uzaklıktaki Yukarı Ölçek köyüne gitti. Yılmaz ve beraberindekiler, yabani hayvanlar için yüksek kesimlere 500 kilo et bıraktı.

Necmettin Yılmaz, gazetecilere, doğada yem bulamayan yaban hayvanlarının hayatta kalmalarına yardımcı olmaya ve kent merkezlerine inişlerini engellemeye çalıştıklarını, kış mevsimi süresince doğaya toplam 2 ton yem bırakacaklarını söyledi.

haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri