Kar yağışı bu illerde okuları tatil etti

Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği yönünde haberler gelmeye başladı. Tatil kararı alınan yerler şöyle:

Alınan bilgiye göre, Konya ve çevresinde dün başlayan kar yağışı, yer yer etkisini sürdürüyor. Yüksek kesimlerde bulunan yerleşim birimlerindeki yağış ise yaşamı olumsuz etkiliyor.

Konya'yı Aksaray, Ankara, Afyonkarahisar gibi illere bağlayan çevre yollarının bazı bölümlerinde gizli buzlanma olduğu, araç sürücülerinin dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Konya-Antalya kara yolu Alacabel mevkisinde ise kar yağışının aralıklarla devam ettiği, araçların zincirsiz geçişine izin verilmediği belirtildi.

Kar yağışının etkisini artırarak sürdürdüğü Ahırlı ilçesinde ise bağlı köy yollarında ulaşımın güçlükle sağlanması, kent merkezinde görüşün düşmesi nedeniyle ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Bozkır ilçesinde de yaklaşık 3 saattir elektriklerin kesik olduğu öğrenildi. İlçeye bağlı belde ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar bir gün tatil edildi. Merkezdeki okullarda ise eğitim devam ediyor.

BURSA'NIN ORHANELİ İLÇESİNDE OKULLARDA EĞİTİME YARIN ARA VERİLECEK

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

Orhaneli Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçede etkili kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liselerde eğitime yarın itibariyle bir gün ara verilecek.

BÜYÜKORHAN İLÇESİNDEKİ OKULLARDA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Bursa'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, Büyükorhan ilçesinde eğitime yarın ara verileceği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa'nın dağ ilçeleri olarak nitelendirilen Büyükorhan, Orhaneli, Keles ve Harmancık'ta dün başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, ulaşımda sıkıntılara neden oluyor.

Kar kalınlığı Orhaneli'de 20, Keles'te 25, Harmancık'ta 15, Büyükorhan'da ise 30 santimetreye ulaştı.

Yoğun kar yağışı ulaşımda aksamalara neden olurken, Orhaneli Kaymakamlığından sonra Büyükorhan Kaymakamlığı da ilçedeki okulların yarın tatil edilmesini kararlaştırdı.

Bu arada Büyükorhan'da, enerji nakil hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle ilçe merkezine yaklaşık 5 saat elektrik verilemedi.

Orhaneli ilçesinde bazı köy yolları ulaşıma kapanırken, Orhaneli-Bursa kara yolunda da ulaşım güçlükle yapılıyor.

Keles-Bursa kara yolu ise Çaybaşı mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.
haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri