Kar esareti bitmedi

Marmara, Ege ve Akdeniz hafta sonunu güzel hava eşliğinde geçirirken Doğu ve Güneydoğu illeri kar yağışının etkisi altında.

Bitlis ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 212 köy yolu ulaşıma kapandı, Ahlat ve Tatvan'da eğitime bir gün ara verildi. Dün depremle sarsılan Muş ve hala depremin etkisinden kurtulamayan Van da yoğun kar yağışı etkisi altında.

BİTLİS'DE 212 KÖY YOLU KAPALI

Bitlis ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 212 köy yolu ulaşıma kapandı, Ahlat ve Tatvan'da eğitime bir gün ara verildi.

Kapanan yolların ulaşıma açılması için, İl Özel İdaresi ekiplerince karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğü, acil durumlara karşı da ekiplerin hazır bekletildiği kaydedildi. Bitlis merkez ile Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Hizan, Mutki ve Tatvan'da ise toplam 212 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

KAR ESARETİ BİTMEDİ /

Ayrıca, kar yağışı ve tipi nedeniyle, Ahlat, Tatvan ilçe merkezi ile köy okullarında, Adilcevaz'da ise sadece köy okullarında eğitime bir gün ara verildi. Ahlat Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz de kar yağışı nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için köy okullarında eğitime bir gün ara verildiğini belirtti. Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise Tatvan ilçe merkezi ve köylerdeki okullarda eğitime bugün ara verildiğini söyledi.

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde 1 metre 57 santimetreyi bulan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde yer yer 2 metreye ulaştığını kaydetti.

VAN UÇAKLARI KAR YÜZÜNDEN ERZURUM'A İNDİ

Van'da etkili kar yağışı ve sis nedeniyle Ferit Melen Havaalanı'na inmesi gereken 3 uçak, Erzurum Havalimanı'na iniş yaptı.

Ferit Melen Havaalanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkili kar yağışı ve sis nedeniyle Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Van, Sunexspress'in İzmir-Van ve Antalya-Van seferlerini yapan uçaklar, Erzurum Havalimanı'na indirildi. Uçakların Erzurum'da bekletildiği belirtildi.

Anadolujet'in Ankara-Van seferini yapacak uçağın ise Ankara'da bekletildiği bildirildi. Öğleden sonra yapılacak uçak seferlerinin hava durumuna göre belirleneceği öğrenildi.

Öte yandan, İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, kent genelinde etkili kar yağışı nedeniyle 34 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesindeki bilgilere göre, kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek, cuma ve cumartesi günleri karla karışık yağmur bekleniyor.

GECE EN DÜŞÜK SICAKLIK EKSİ 5 DERECE

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan'da eksi 5, Bayburt'ta eksi 4, Erzincan'da 3, Iğdır'da 4 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklığının Ağrı'da 2, Kars'ta 3, Erzurum ve Ardahan'da 4, Bayburt'ta 6, Erzincan'da 13, Iğdır'da 14 derece olması bekleniyor.

Kar ve tipi nedeniyle Ağrı'da 26, Erzurum'da 10, Ardahan'da 1 köyle ulaşım sağlanamıyor. Yolların ulaşıma açılması için karla mücadele çalışması yapılıyor.

Bu arada, bölgenin kuzey kesimlerinde aralıklarla kar yağışı görülüyor.

 Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri