Kapalı yerde kalmamaya dikkat edin!

Gribe davetiye çıkarıyor!

Kapalı yerde fazla kalmak
gribe davetiye çıkarıyor...

Bursa Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Efrail Atıcı, sonbaharda gündüz ve gece saatleri arasındaki ısı farkının yükseldiğini hatırlattı. Bu yüzden insan vücudundaki direncin düşmesiyle gribal enfeksiyonların gündeme geldiğini belirterek, vatandaşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Atıcı, "Öte yandan havaların soğumasıyla insanların kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirmesi de gribal enfeksiyonları artırmaktadır" dedi.

HAVA SICAKLIĞINA UYGUN GİYİNİN
Sonbahar aylarında vatandaşların dikkat etmesi gereken konulara da değinen Atıcı, "Vatandaşlarımız hava sıcaklığına uygun giyinmelidir. Beslenmeye ve uyku düzenine dikkat edilmelidir. Mümkün olduğunca toplu alanlarda bulunma süresi kısaltılmalıdır. El yıkama alışkanlığına önem verilmelidir. Halkımız her fırsatta ellerini yıkamalıdır" diye konuştu.

GRİP AŞISI KORUYUCUDUR
Vatandaşların grip aşısı yaptırmasını da tavsiye eden Atıcı, "Grip aşısı, enfeksiyonun etkisinin azaltılmasında etkilidir. 6 ay-18 yaş arası çocuklar ve gençler, kronik hastalığı olanlar, vücut direncini düşüren hastalığı olanlar, huzurevi ve bakımevinde kalanlar, hamileliğinde 3 ayı tamamlayan kadınlar, grip sezonu hamile kalma olasılığı olanlar, 50 yaş üstü erişkinler, sağlık personeli, itfaiye ve polis gibi yaygın kamu hizmeti yapanlar grip aşısı yaptırabilir" dedi.

Grip aşısının bazı kişilere yapılmadığını da hatırlatan Atıcı, "Genel yöntem olarak tavuk yumurtası içerisinde üretildiği için yumurta alerjisi olanlar, daha önce grip aşısına alerjik reaksiyon gösterenler, 6 aydan küçük çocuklar ve ateşli hastalık geçirenler grip aşısını doktora danışmadan yaptırmamalıdır" diye konuştu.


HaberTürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri