Kanser hastası öğretmen açlık grevinde!

Tedavisi için gerekli olan 750 bin TL'yi bulmak amacıyla açlık grevi yapıyor

Beş yıldır atanamayan Türkçe öğretmeni Şafak Bay, yakalandığı kanser hastalığının tedavisi için gerekli olan 750 bin TL'yi bulmak amacıyla süresiz açlık grevi yapıyor. 5 yıldır atanamayan Türkçe öğretmeni kanser hastası Şafak Bay, tedavisi için gerekli olan 750 bin TL bulunamayınca yetkililere sesini duyurmak için Güvenpark'ta oturma eylemi yaptı.

Bay, ANKA'ya yaptığı açıklamada, 5 yıl önce yakalandığı kemik kanseri hastalığının tedavisi için ABD'ye gitmesi gerektiğini belirtti. Amerika'ya gitmek için vize sorunu yaşadığını ifade eden Bay, "Haftalardır vize bekliyorum, fakat bir türlü sonuç alamıyorum. Burada tedavimi olumsuz sonuç vererek kestiler. Doktorum tedavimin mümkün olmadığını, ilaçlarımın Türkiye'de bulunmadığını, Amerika'da tedavi olabileceğimi belirtti. Sağlık Bakanlığı Amerika'ya gidip muayene olduktan sonra gerekli ilaçların isimlerini Türkiye'ye teslim etmem gerektiğini belirttiler, Türkiye'de bu ilaçların olmadığı onaylandıktan sonra Amerika'da tedaviye başlayabileceğimi söylediler" dedi.

"BENİM ÖLÜMÜM GELDİ"

Şafak Bay, akciğerindeki ve kalçalarındaki tümör nedeniyle nefes almakta zorlandığını ve bel ağrısından uyumadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Benim ölümüm geldi, tedavimin biran önce gerçekleşmesi gerekiyor. Amerika'daki kanser merkezinden yaklaşık 750 bin civarında bir masraf ile tedavi olabileceğim belirtildi. Bunun için bir an önce para ve Sağlık Bakanlığı'nda rapor gerekiyor. Ancak benim o prosedürü bekleyecek vaktim yok çünkü çok kötüyüm. Şuan yaşamam bile mucize. Birçok televizyon programına çıktım ancak gereken desteği bulamadım. Türkiye Barolar Birliği (TBB) eski Başkanı Özdemir Özok'a Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan çıkan özel bir izinle bu rapor verildi. Kendisi tedavi oldu fakat şu halimle bana rapor hala verilmiyor. Taleplerimin karşılanması için de süresiz açlık grevi başlattım. Abdi İpekçi Parkı'nda bu grevime devam edeceğim."

Habertürk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri