Kan yağmurları geliyor

İzlanda'da patlayan yanardağ sonrasında Avrupa'ya zehirli toz bulutlarının kan yağmurları getireceği belirtildi. Toz bulutu nedeniyle hava sıcaklığı Avrupa genelinde düşecek.

İzlanda'da faaliyete geçen Eyjafjallajökull yanardağı Avrupa kıtasını felç etti. 14 ülkede kül nedeniyle havalimanlarını kapatmak zorunda kaldı. Avrupa çapında yüzbinlerce kişi havalimanlarında mahsur kaldı. Ancak uzmanlar felaketin bununla sınırlı olmayacağı uyarısında bulunuyor. Jeologlar Avrupa semalarını kaplayan zehirli toz bulutlarının kan kırmızısı yağmurlar getireceği uyarısında bulundu. Uzmanlar önümüzdeki günlerde özellikle kuzey Avrupa'da iklim koşullarında değişiklik olacağını belirtiyor. Toz bulutu kuzey Avrupa'da aylarca hava sıcaklığının düşük olmasına neden olacak.

İKİ KITA 12 METRE BİRBİRİNE YAKLAŞTI

Jeologlar, Eyjafjallajökull yanardağında meydana gelen her patlamada Avrupa ile Amerika kıtasının 12 metre birbirine yaklaştığını söyledi. Kristof Kolombo günümüzde Amerika'yı keşfetmiş olsaydı, Amerika kıtasına 12 metre daha erken varacaktı.

Mitolojiye göre 9 yüzyılda İzlanda'ya giden ilk göçmenler, yanadağların faaliyete geçmesi nedeniyle adayı "Ateş ve buz adası" olarak adlandırmış.

AVRUPA'YA 1783'TE KIYAMETİ YAŞATMIŞTI

1783 yılında İzlanda'da Laki yanardağı faaliyete geçmişti. O dönemde adada 50 bin kişi hayatını kaybetti. Bu İzlanda nufüsunun beşte biri anlamına geliyordu. Yine yüzbinlerce hayvan telef oldu. Volkan küllerinin kıta Avrupası'ndaki etkileri de ağır oldu. Toz bulutu aylarca Avrupa üzerinde kaldı. İklim değişikliği nedeniyle hava sıcaklığı düştü, insanlar baş ağrısı, mide bulantısı ve baygınlık gibi sağlık problemleriyle sık sık karşılaşmaya başladı. Toz bulutu aylarca güneşi engellediği için o yıl dünyada hava sıcaklığı ortamala 1 derece düştü.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri