Kamuda Serbest Kıyafet için 260 bin dilekçe

Kamuda İnancın Gerektirdiği Kıyafetle Çalışılması İçin 260 Bin Dilekçe Toplandı

 

Aktif Eğitimciler Sendikası, kamu personelinin inancının gerektirdiği kılık kıyafetle görevini ifa edebilmesi ve çalışabilmesi için düzenlediği kampanya için topladığı 260 bin dilekçeyi 26 bakanlığa teslim edilecek.
 
Kampanya ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Aktif Eğitimciler Sendikası Başkanı Osman Bahçe, “İnsanlar kıymetlidir ve kıymetlerini değerlerini renklerinden, dillerinde, dinlerinden ya da başka bir özelliklerinden almazlar, bu değerlerini sadece ve sadece insan olmalarından alırlar.” dedi.
 
İnsan aklının en temel hakkının eğitim hakkı olduğunu belirten Bahçe, “Anayasamızın 24. maddesi ile güvence altına alınmış olmasına rağmen; inandığı gibi yaşama, inandığı gibi vazife yapma, inandığı gibi görev yapma hakkı layıkıyla kullanılamamaktadır.” diye konuştu. Bahçe “Bizler milletimiz ve meslektaşlarımız adına yürüttüğümüz 26 bakana 26 bin dilekçe kampanyası çerçevesinde; biz 26 bin dilekçe beklerken milletimiz 260 bin dilekçe ile bu problemin çözümünü ne kadar çok istediğini ifade etmiştir.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri