Kamuda başörtülü görev yapma imkanı sağlanmalıdır

Mücadelemiz Hak ve Özgürlük Merkezlidir

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamuda başörtülü görev yapmayı mümkün kılan, Meclis’te başörtülü kadınların yer almasını sağlayan, kadınların başörtüsüyle eğitim hakkından yararlanmasına imkân veren ve bütün bunları teminat altına alan yasal ve anayasal düzenlemelerin milletin haklı ve ortak beklentisi olduğunu söyledi. Gündoğdu, “Mücadelemiz hak ve özgürlük merkezlidir” dedi.

İstanbul 4 No’lu Şubemizin Maltepe Ali Usta Tesisleri’nde yapılan divan toplantısına katılan Gündoğdu, sendikal mücadelenin tarihçesini özetledikten sonra güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Hz. Musa’yı, Hz. İsa’yı sevdiğini söyleyenlerin Peygamberimiz Hz. Muhammed’e dil uzatmalarının tesadüf olmadığını ifade eden Gündoğdu, “Kapitalizmi siyonizmin sponsoru olarak görenler, Peygamberimize hakaretten geri durmuyor. Ortadoğu’da Arz-ı Mev’ud emellerini gerçekleştirmek için Şii-Sünni kargaşası-çatışması çıkartmak istiyorlar. Tarihte ilk ırkçı terörist şeytan, ilk hasis de Kabil’dir. Bugün Kabil’in misyonunu üstlenenleri düşündüğümüzde, sendikaların misyonunu daha iyi anlarız” şeklinde konuştu.

Konuşmasında toplu sözleşme sürecine de değinen Gündoğdu, şöyle devam etti: “Halkı ve öğrencileri cezalandırmak için eylem yapmadık. Bunu, bizi mecbur edenleri mahcup etmek için yaptık. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek diyor ki, ‘Ahmet Bey, yüzde 50 oy almışız. Memur maaşlarını biz belirleyemeyecek miyiz? Memura zam yaparsak yatırımlar durur. Köylünün yolunu yapamayız.’ Memura şaşı bakıyor. Diğer taraftan da zamlar fırtına gibi yağıyor.”

“Sendikalar üyesinin hak ve menfaatleri için vardır” diyen Gündoğdu, mücadelelerinin hak ve özgürlük merkezli olduğunu vurguladı.

Bundan sonra yapmaları gerekenleri de anlatan Gündoğdu, 231 bin olan üye sayımızın 280 bine çıkarılması, Genç Memur-Sen Projesi’nin hayata geçirilerek 35 yaşın altındakilerin bu projenin kapsamına alınması, devlet dairelerinde ve Meclis’te başörtüsü serbestliğinin sağlanması için çalışacaklarını kaydederek, “Kadın-erkek eşitliğine yönelik çalışmalar kayda değer olmasına rağmen kadın-kadın eşitliğinin sağlanması bakımından bir ilerleme sağlanamadı. Bu çerçevede kamuda başörtülü görev yapmayı mümkün kılan, Meclis’te başörtülü kadınların yer almasını sağlayan, kadınların başörtüsüyle eğitim hakkından yararlanmasına imkân veren ve bütün bunları teminat altına alan yasal ve anayasal düzenlemeler, milletin haklı ve ortak beklentisidir. Bu arada ek ödeme talebimizde de ısrar ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Öğretmenlerin Yeni Sorunlar Yaşamaması İçin Gayret Göstereceğiz

Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı, divan üyelerinin çeşitli konulara ilişkin sorularını cevapladı.

Çakırcı, yeni dönüşen Anadolu liselerinde halen çalışan sınav kazanmış olan öğretmenlere öncelik tanınması, diğerlerinin de hizmet puanına göre öncelik tanınarak aynı okullarda devam etmeleri yönündeki görüşlerini bakanlığa ilettiklerini hatırlatarak, “Bu konuda Bakanlık yetkilileriyle görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Öğretim yılı ortasında yeni sorunların, yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için gereken gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Uzun ve Zahmetli Bir Yolda Olduğumuzun Farkındayız

İstanbul 4 No’lu Şube Başkanımız Talat Yavuz ise, insanca yaşamak, hakça paylaşmak için mücadele verdiklerini ifade ederek, “Uzun ve zahmetli bir yolda olduğumuzun farkındayız. Tüm yasakların kalkması, özgürlüklerimizi kazanmak için yeniden bedel ödemeye hazırız. Şube yönetimi olarak eksiklerimizi gözden geçirip startımızı verdik” dedi.

Toplantıda, tayini çıkan Şube Kadınlar Komisyonu Başkanımız Huriye Dönmez’e Genel Başkan Ahmet Gündoğdu tarafından bir teşekkür plâketi takdim edildi.

Toplantıya, 4 No’lu Şube Başkanımız Talat Yavuz ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra Şube Disiplin Kurulu, Şube Denetleme Kurulu, Şube Kadınlar Komisyonu üyeleri, Adalar, Kartal, Maltepe, Pendik, Sultanbeyli ve Tuzla ilçe temsilcilik yönetimleri katıldı.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri