Kamu-Sen'den Yatağan İşçilerine Destek

TÜRKİYE KAMU-SEN’DEN YATAĞAN İŞÇİLERİNE DESTEK

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyelerimiz günlerdir Ankara Kurtuluş Parkı’nda kurumlarının özelleştirmesine karşı eylem yapan Yatağan Termik Santrali işçilerine destek vermek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

Alkışlar ve sloganlar eşliğinde karşılanan Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Yatağan işçileriyle sohbet ederek yaşanan gelişmeleri ve son durumu  değerlendirdiler.

 

KONCUK: YATAĞAN TERMİK SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLMESİ DERHAL DURDURULMALIDIR

” Ben düşünür ben yaparım, hesabını kimseye vermem” diyen bir iktidar anlayışının Türkiye’de var olduğunu ifade eden Genel Başkanımız İsmail Koncuk, “Türkiye Kamu-Sen daima Yatağan işçilerinin yanında olacaktır” dedi. Koncuk, “Yatağan termik santralinin çok kıymetli çalışanları, inşallah bu eyleminiz birilerinin vicdanını rahatsız eder, yapılan uygulamanın, bir anlamda peşkeş çekme anlamındaki bu özelleştirme uygulamasının önü kesilir. Bu emeklerinizin mutlaka karşılığı olmalıdır.

Ancak bu ülke tekel işçileri eylemini yaşadı. 12 bin tekel işçisinin demokratik tüm tepkilerini görmezden gelen, sadece işçilerimizin değil tüm çalışanların tepkilerini görmezden gelen ve bu tepkilere kulağını tıkayan “Ben düşünür ben yaparım, hesabını kimseye vermem” diyen bir iktidar anlayışı var karşımızda.

Bu özelleştirmeler sebebiyle işçilerimizin büyük mağduriyet yaşadıklarını yıllardır görüyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak bu anlayışa karşı olduğumuzu yaptığımız eylemler ve açıklamalarla Türkiye gündeminde tutmaya çalışıyoruz” dedi.

KONCUK: 4/C GARABETİNİ BİTİRMEK YERİNE DAHA DA ARTIRMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDELER

“İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” diyenlerin yaptıkları ile söylemlerinin örtüşmediğini belirten Genel Başkanımız İsmail Koncuk,  “Peşkeş’in adı özelleştirme mi oldu? “ dedi. Koncuk, “Yatağan termik santrali özelleştirildikten sonra kıdem ve ihbar tazminatları verilecek ve diyecekler ki, “Biz devlet olarak görevimizi yaptık kanunen sorumluluğumuz budur” ve sizi 4/C’li yapacaklar. Böyle devlet olabilir mi? Üç kuruş parayı verecek kapının önüne koyacak, garabet bir uygulama ile sizi 4/C’li yapacak ve ömür boyu bu anlaşılmaz sisteme sizleri mahkum edecek.

Sayın Başbakan Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” sözünü sıkılıkla söylüyor. Sadece kıdem ve ihbar tazminatı vererek devlet insanını yaşatmış mı oluyor? İnsanın yaşamadığı yerde elbette devlette yaşayamaz. Bunlar ifade ediliyor ama bunların gereğinin yerine getirildiğini hiç göremedik.

Hala 4/C’li çalışan 23 bin kişi kadro istiyor ama birileri kulaklarının üzerine yatmışlar duymamazlıktan geliyorlar. 4/C uygulamasını kaldıracaklarına daha da artırmanın önemli adımlarından biri olan Yatağan termik santralini özelleştiriyorlar, hem de üç kuruşa. Yatağan termik santrali teklif edilen rakamın kat kat üstünde bir değere sahiptir. Böyle özelleştirme olur mu? Peşkeş’in adı özelleştirme olur mu? Bu anlayış yerin dibine batsın.

Ben buradan yetkililere sesleniyorum, alın terine, emeğe sahip çıktığınızı, saygı duyduğunuzu gösterin, samimiyetinize inanalım. Bu demokratik eyleme dahi saygı göstermeyerek burayı basan, Tomalarla, gazlarla sizin üzerinize gelen o zihniyeti yüce Allah’a havale ediyorum, Allah onlara vicdan nasip etsin. Demokratik haklarımızı korumak dahi suç olmuşsa bu ülkenin adı nasıl Cumhuriyet, nasıl ileri demokrasi oluyor birileri açıklasın.

Biz sizleri kutluyoruz ve Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman bu mücadelenizin yanında olacağımızı da buradan bir kez daha  ifade ediyoruz” dedi.

 

AKÇUL: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN ZİYARETİ BİZE GÜÇ VERDİ

Türkiye Kamu-Sen’in ziyaretinin kendilerine büyük güç ve moral verdiğini ifade eden Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, “Yatağan işçileri burada tarih yazmaktadır” dedi. Akçul, Türkiye Kamu-Sen’in sayın Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyelerini aramızda görmekten son derece mutlu olduk.

8 aydan beri Yatağanda başladığımız bu kutlu yolculuk 18 gündür de Başkent’te sembolize edilmektedir. Ekmeğinizin, aşınızın, işinizin peşindesiniz mücadelemiz budur. Sesimizi burada en iyi yansıtıyoruz, destan yazıyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

Yatağan işçilerine destek ziyaretimize, Genel Başkanımız İsmail Koncuk ile birlikte , Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat Yılmaz, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer ve Genel Merkez Yöneticilerimiz katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri