Kamu Personeline Eğitim

Resmi Gazetede yayımlanan "Kamu Personeli Uygulama Genelgesi"ne göre

Kamu kurumları, personeline, görevlerinin yürütülmesinde adalet, dürüstlük, saydamlık, tarafsızlık ve güvenilirlik ilkelerine uyum sağlamaları için yurt içinde ve yurt dışında eğitim verecek. "Kamu Personeli Uygulama Genelgesi"ne göre, memurlar yolsuzlukla mücadele, sendikacılık, halkla ilişkiler, davranış kuralları ve iletişim dersleri alacaklar.

Resmi Gazetede yayımlanan "Kamu Personeli Uygulama Genelgesi"ne göre, kamu kurumları, personeline, "Mesleki Etik İlkeleri ve Yolsuzlukla Mücadele", "Kamu Görevlileri Sendikacılığı", "Halkla İlişkiler ve Davranış Kuralları" ve "İletişim" konularında eğitim verecek.

Genelgeyle, kurum ve kuruluşların personelinin eğitimini stratejik bir plan dahilinde yürütmesi ve yurtiçi veya yurt dışında verilecek eğitimlerin bu plan dahilinde yapılması amaçlanıyor.

Eğitim programlarından istifade etmek isteyen kurumların, Devlet Personel Başkanlığı'na başvurmaları gerekiyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarınca benimsenen misyon, vizyon, stratejik amaç ve hedefler çerçevesinde, bilgi ve teknolojideki gelişime paralel olarak artan ihtiyaçların karşılanabilmesi için kamu personelinin niteliğinin arttırılması hedefleniyor.


www.kamudanhaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri