Kamu çalışanlarına 250 TL zam önerisi

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ekonomik krizden kurtuluş için kamu çalışanlarına 250 TL zam yapılması gerektiğini belirtti.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız DSP Genel Başkanı Türker'e parti genel merkezinde hükümetle başlayacak toplu görüşmeler öncesinde talepleri hakkında bilgi verdi.

Görüşme sırasında Türker, DSP'nin kamu çalışanlarının sendikal haklarına kavuşturulmasını sağlayan parti olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

“DSP'den önce sendikaların aidat alması ve örgütlenmeniz yasaktı. Bu konudaki yasal düzenlemeler, rahmetli Ecevit'in özel takibi ve özeni ile yapıldı. 2000'li yıllarda DSP adına bu konuyla ilgili olarak ben görevliydim. O dönemde verdiğimiz önergelerle kamu çalışanlarına toplu sözleşmeli grevli sendikal hakların getirilmesini istedik. Ancak diğer partiler reddetti. Biz o günden beri aynı yerde duruyoruz. Kamu çalışanlarının grevli toplu sözleşme hakkının tanınmasından yanayız.”

-"DSP'NİN KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN YAPTIKLARI AKP DÖNEMİNDE KALDIRILDI"-

Türker, "Kaliteli yaşam, kaliteli kamu hizmetinden geçer” diyerek, kaliteli kamu hizmetinin de kendisi refah ve huzur içinde yaşayan kamu çalışanlarıyla sağlanabileceğini söyledi. Türker, standartları yüksek, kaliteli bir yaşamın, demokratik yaşama katkısının da gözardı edilmemesini istedi ve DSP iktidarında kamu çalışanları için yapılan pek çok düzenlemenin, AKP döneminde bir bir kaldırıldığını anlattı. Türker, DSP'nin, çalışanlara ve emeklilere katma değerden, milli gelirden refah payı verilmesini öngören düzenlemeyi getirdiğini ama AKP'nin bunu da kaldırdığını kaydetti.

AKP'nin şimdi de toplu görüşme masasına gelecek olan ücretlerle ilgili olarak 'kıyım politikası' izlediğini kaydeden Türker, 2003 yılından bu yana memur maaşlarının sürekli değer kaybettiğini, alım gücünün azaldığını ifade etti.
Türker, “Ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde, krizden çıkış amacıyla en azından memurlara 250 lira seyyanen zam yapılması gerekir. Kademesi, sınıfı ne olursa olsun, bu seyyanen zammın muhakkak bütün emeklilere yansıtılması gerekiyor” diye konuştu.

Çalışanların, emeklilerin yanısıra, çiftçilerin de desteklenmesini isteyen Türker, “Beyşehir'de Pazar günü TMO'nun önünde mahsulünü satmak için insanlar kuyruk oluşturuyor ve maliyetinden ucuza malını veriyor. Ne yazık ki bu iş tamamen spekülatif kazanç peşinde koşan bir grup tüccarın eline bırakılmış durumdadır. Kamu çalışanlarına zam, çiftçilere de destek verilirse, Türkiye ekonomik krizden kurtulur” görüşünü dile getirdi.

-"TOPLU SÖZLEŞME HAKKI KALİTELİ YAŞAM İÇİN GEREKLİ"-

Türker, Güneydoğu'da yol müteahhitlerine, spekülatif kazanç peşinde koşan bir grup tüccarın eline 4 milyar lira aktarmakla krizden kurtulmanın mümkün olmayacağını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kamu çalışanlarına zam yapılırsa, bu para 10 milyonu geçen bir nüfusa yansıyacak, esnafın da can suyu olacak. Kriz ancak böyle aşılır. DSP kamuda çalışanlara bu zamların yapılmasından yanadır. Ama daha da önemlisi, DSP her zaman grevli toplu sözleşmeli sendikal hakkın tanınmasından yana olmuştur ve olmaya devam edecektir.
Hak yine yerini bulur, 2002 yılında büyük bir oyun sonrası Parlamento dışında bırakılan ve iktidardan uzak kalması sağlanan DSP iktidarda görev alırsa, bu idealin peşinde koşmaya devam edecektir. Grevli toplu sözleşmeli hakkınızın verilmesi, kaliteli yaşam için gereklidir. DSP bu konunun takipçisi olacaktır.

haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri