Kamu Çalışanına Ücretsiz Dil Eğitimi

Özcan, birkaç yıl sonra kamu personelinin de faydalanacağı ingilizce dili eğitimiyle ilgili online sistem kurulacağı müjdesini verdi.

İngilizce öğretiminde ciddi sorunlar olduğunu söyleyen YÖK Başkanı Özcan, Biz bunun için tüm hocaları zaten yurtdışına yolluyoruz. Bakanlık 25 milyon dolara yabancı dil için dünyanın en iyi programını aldı, sistem kuruluyor. Bunu bu sene birinci sınıflara diğer yıllarda da diğer sınıflara yayacağız dedi. Birkaç yıl sonra kamu personelinini de sistemden faydalanacağını söyleyen Özcan şöyle konuştu: Daha sonraki aşamada vatandaşlarımız bile faydalanacak. Bir call center kurulacak. Canlı derslerimiz internetten yapılacak. Günde iki saat çalışırsanız ve bunu bir yıl düzenli yaparsanız TOEFL dan 550 alacak seviyeye geleceksiniz dedi.

ÜYELİK ÜCRETSİZ OLACAK
Çalışma kapsamında tüm öğrenciler sisteme ücretsiz üye olabilecek. Birkaç yıl içerisinde sistemin tamamen kurulması ile isteyen herkes İngilizce öğrenebilecek. Bu projeyle İngilizce sıkıntısı yaşayan akademisyenler de düzenli çalışma ile dil problemlerini aşabilecek. Sistem çerçevesinde 24 saat ister canlı ister kayıttan dersler takip edilebilecek. Eğitimin bir kısmı yüzyüze de yapılabilecek. Üniversitelerin yabancı dil yüksek okullarında online eğitim için ayrı birimler de oluşturulacak.
akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri