Kampanyalar cazip ama faizlere dikkat!

Kampanyalar cazip ama faizlere dikkat!

Otomobil markalarının 15 bin liralara varan indirim ve yüzde 0.79'dan başlayan düşük faizli kampanyaları hız kazandı.

Ancak karar vermeden önce kredi koşullarını ayrıntılı olarak incelemekte yarar var...
BU yıl otomobil satışlarında artış olacağı beklenen bir gelişmeydi. Özellikle de yılın ilk yarısında. Ancak ardından bir duraklama hatta gerileme yaşanacağı tahmin ediliyordu. Çünkü 2009'de getirilen ÖTV (özel tüketim vergisi) indirimi sayesinde satışlar hızla artmış, stoklar tükenmiş, global kriz nedeniyle ertelenen taleplerin büyük ölçüde karşılandığı düşünülmüştü...

Ancak 2010 yılı ocak-eylül döneminde otomobil ve hafif ticari araç satışlarında, ÖTV indirimi dönemini de kapsayan geçen yıla göre yüzde 10.97 artış görülüyor. 2009'un ilk 9 ayındaki 419 bin 208 adetlik otomobil ve hafif ticari araç satılırken, bu yılın aynı dönemde 465 bin 178 adede ulaşıldı. Aynı dönemler itibariyle binek otomobil satışları ise yüzde 11.2 artışla 312 bin 403 adede yükseldi.

Otomotiv firmaları, bu artış trendini koruyabilmek için kampanya üzerine kampanya düzenlemeye devam ediyor. Neredeyse kampanyasız gün yok gibi. Bazı markalar sadece indirim kampanyası, bazıları ise hem indirim hem de uygun faizli kredi kampanyaları düzenliyor. Koltuk başlıklarına takılan 7 inçlik renkli ekran ve bloetooth kulaklığı promosyon olarak veren bile var... Kampanyalarda ortalama 2-3 bin liralık indirimler söz konusu. Fiyatı yüksek modellerde ise bu rakam 10-15 bin liraya kadar çıkabiliyor.


Ayrıntılar için tıklayınız

 

mynet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri