''Kampanya Haksız, Yanlı ve Kışkırtıcı''

Hacettepe Üniversitesi Senatosu, bir grup aydının başlattığı Ermenilere yönelik “Özür diliyoruz” kampanyasını, “haksız, yanlı ve kışkırtıcı bir tutum” şeklinde değerlendirdi.

Hacettepe Üniversitesi Senatosu, bir grup aydının başlattığı Ermenilere yönelik “Özür diliyoruz” kampanyasını, “haksız, yanlı ve kışkırtıcı bir tutum” şeklinde değerlendirerek, toplumda gereksiz bir gerginlik yaratacağını savundu.


Hacettepe Üniversitesi Senatosu tarafından yapılan açıklamada, “1. Dünya Savaşı'nın olağanüstü koşullarında, Ermeni tehciri sırasında yaşanan dramatik olayları tarihsel bağlamından soyutlayarak tek yanlı sunan ve Ermeni halkından özür dileme kampanyası başlatanların bu girişimini üzüntüyle karşılıyoruz” denildi. Ermeni diasporasının terminolojisiyle kaleme alınan ve aydın sorumluluğuyla bağdaşmayan kampanyanın, Türk halkını suçluluk duygusu içine iterek özür dilemek zorunda bırakmayı amaçladığı savunulan açıklamada, kampanyayı iyi niyetli bir girişim olarak kabul etmenin mümkün olmadığı ifade edildi.


Geçmişte yaşanan ve tarihe mal olan olayların belirli bir sebep-sonuç ilişkisi içinde ve tarih metodolojisi ile değerlendirilmesi gerektiğinin altı çizilen açıklamada şunlar kaydedildi:
“Eğer bu özür kampanyasının amacı, Ermeni kardeşlerimizin acısını paylaşarak ortak vicdanı rahatlatmak ise, tehcir uygulamasına yol açan Rusya ve kimi Batı ülkelerinden destekli Ermeni komitacıların katlettiği yüzbinlerce masum insan ile son otuz beş yıl içinde Ermeni terör örgütlerince katledilen diplomatlarımız ve kamu görevlilerinin yakınlarının da duygu ve acılarına ortak olmak gerekir kanısındayız. Vicdani özür temelinde böyle bir etik kaygı varsa anlamlıdır, aksi takdirde, bu haksız, yanlı ve kışkırtıcı tutum toplumu gereksiz bir gerginliğin içine iterek vicdanları daha fazla kanatacaktır.
Hacettepe Üniversitesi Senatosu olarak, son dönemde iki ülke arasında başlatılan diyalog sürecini olumsuz etkileyecek bu talihsiz girişimin, ülke içinde ayrışma ve kamplaşmaya yol açmasından endişe duymaktayız.”

www.aktifhaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri