KÂMİL AYDOĞAN ANKARA’NIN EN UZAK KÖYLERİNDEKİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KÂMİL AYDOĞAN ANKARA'NIN EN UZAK KÖYLERİNDEKİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Ankara Millî Eğitim Müdürü Kâmil Aydoğan ve Ankara Millî Eğitim Müdür yardımcıları, Ankara’ya en uzak mesafedeki Haymana’ya bağlı Kerpiç köyü,  Emirler köyü ve Alahacılı köyü İlköğretim okullarını ziyaret etti. Ziyarette öğretmenlere önemli mesajlar veren Aydoğan "Öğretmenin misyonu, çocuğa ‘Benim büyük hayallerim var.’ dedirtebilmek ve onların ufkunu yüksek tutmaktır. Bu çocukların her biri Türkiye yönetiminde söz sahibi olabilir" dedi. Okul yönetimleri ve öğretmenlerle bir araya gelen Aydoğan,  okullara ihtiyaçları olan bilgisayar, projeksiyon makinesi, yazıcı ve fotokopi makinesi de verdi.

Köylerde yaşayan çocuklar daha özgüvenliler

 Kâmil Aydoğan ilk olarak Kerpiç köyü İlköğretim okulunu, ardından Alahacılı İlköğretim Okulunu ve en son Emirler Kesikkavak İlköğretim okulunu ziyaret etti.  Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette, okul yönetimi ve öğretmenlerle bir araya gelen Aydoğan, bu köylerin uzak olmasından dolayı unutulmadığını, buralara pozitif ayrımcılık yapmaya geldiklerini belirterek, buradaki öğretmenlerin çok önemli bir görevi olduğunu, önemli bir misyon üstlendiklerini söyledi. Dünyadaki ve Türkiye’deki liderlerin çok zor şartlarda yetiştiklerini önemle vurgulayan Aydoğan, köylerde ve kırsalda yaşayan çocukların zor şartlarda olduklarını buna rağmen kendi ayakları üzerinde durmayı bildiklerini belirterek "Şehirde yaşayan çocuklara oranla buralarda inanılmaz bir özgürlük ortamı var, imkânsızlıklar içinde yaratıcılıklarını sonuna kadar kullanabiliyorlar ve özgüvenliler." dedi.

Toplumu, toplum yapan öğretmendir

 Aydoğan öğretmenliğin çok önemli misyonu olduğunu belirterek "Türkiye’deki okur yazar oranını 1935’te %11’den, 1960’ta %36,5‘lara ve günümüzde %95’lere taşıyan öğretmenlerdir. Toplumu gerçek manada toplum yapan öğretmenlerdir. Kerpiç köyündeki kız çocuklarının okullaşma oranındaki artışta, canla başla çalışan da köy öğretmenleridir." dedi.

Bu çocukların her biri Türkiye yönetiminde söz sahibi olabilir

 Çocukların sadece özgüvene sahip olması gerektiğini vurgulayan Aydoğan, bilginin, öğretmenin en son işi olduğunu belirterek "Önemli olan çocuğa yapabilmeyi, başarabilmeyi verebilmektir. Buralardaki öğretmenin misyonu, çocuğa ‘Benim büyük hayallerim var.’ dedirtebilmek ve onların ufkunu yüksek tutmaktır. Bu çocukların her biri Türkiye yönetiminde söz sahibi olabilir" dedi.

Aydoğan: "Hedefinizi belirleyin, buna inanın, öğrencilerinizi de buna inandırın"

 Bu köylerde görev yapan öğretmenlerden tek bir şey istediğini belirten Aydoğan, "Öğrencileriniz arasında liderlerin çıkabileceğine inanmanızı ve çocuklara da bunu inandırmanızı istiyorum. Bu inanç hem sizi hem de öğrencilerinizi mutlu eder. Hedefinizi belirlemezseniz mutsuz olursunuz. Motivasyonun en temel kaynağı inançtır. Hep beraber, bu işlerin sevdalısı olarak, aşkla, inançla ve bu işleri kendimize dert ederek yapmak zorundayız. Bu ülkenin değerini önemsiyorsak bunu yapmak zorundayız." dedi.

 Aydoğan ve beraberindekiler, köy okullarındaki sınıfları tek tek gezerek, öğrencilerle sohbet ettiler, Ankara’ya geliş gidiş yapan öğretmenlerin sorunlarını sordular ve öğretmen lojmanları hakkında da bilgi aldılar.

http://ankara.meb.gov.tr/sistem/h1.aspx

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri