Kamera şakası gibi benzerlik

Denizli'yle Kahramanmaraş'ın iki belediyesinin adlarının aynı olması, ilginç ve kamera şakasını andıran bir karışıklığa neden oldu, yanlıştan son anda dönüldü.

DENİZLİ Kale Belediye Başkanı MHP'ili İsmail Yarımca, Anemon Otel'deki bir etkinlik için 20 K 1300 plakalı makam otomobiliyle yola çıktı, ancak trafik ekipleri durdurdu.

Polisin makam otomobilini MOBESE'den belirlediği öğrenildi. Polisler, ödenmeyen borçlardan dolayı Kale Belediyesi'nin başkanın akam otomobili de dahil, 35 aracına el koymak zorunda olduklarını belirtti. Şaşkınlık yaşayan Yarımca, “Belediyemizin kimseye hiçbir kuruma borcu yok. Şaka mı yapıyorsunuz” dedi, ancak polisler araca el koyarak, götürdü.

Yanlıştan dönüldü

Başkan Yarımca, konuyu araştırınca Gaziantep 9. İcra Mahkemesi'nin, ödenmeyen bir borçtan dolayı Kahramanmaraş'ın Kale Belediyesi'nin tüm araçlarına el konulmasına karar verdiğini, ilçe isimlerinde benzerlik nedeniyle bir karışıklık olduğunu öğrendi. Yarımca, durumu Denizli il Emniyet Müdürlüğü'ne bildirince makam otomobili geri verildi, 34 araçla ilgili işlemler de iptal edildi.
Yarımca, polislerin makam otombiline el koyacaklarını söylediklerinde şaka yaptıklarını sandığını belirterek, “Polislerin kararlı olduğunu görünce anahtarı vermek zorunda kaldım. Neyse ki gerçek ortaya çıktı” dedi.

Benzerlik 10 yıl önce de dert açtı

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, 10 yıl önce de Antalya'nın Kale Belediyesi'ne gönderilmesi gereken parayı, Denizli'nin Kale Belediyesi'nin hesabına yatırdı. Dönemin Belediye Başkanı Abdullah Karaayvaz, parayı çekerek harcadı. Denizlin Kale Belediyesi, parayı faiziyle 2 yıl sonra geri ödemek zorunda kaldı.


Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri