Kalkancı'ya uyuşturucudan 43 yıl hapis cezası talebi

İşyerinde uyuşturucu bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ali Kalkancı'nın 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu imal etmek ve ticaretini yapmak' suçlarından 43,5 yıla kadar hapsi istendi.

Kalkancı'nın fabrikasında ele geçirilen 353 kilo 680 gram uyuşturucu hapın Birleşik Arap Emirlikleri'ne gönderileceği öne sürüldü.



Büyükçekmece Haramidere'deki fabrikasında 16 çuval captagon hap ele geçirilen Ali Kalkancı ve oğlu Hüseyin Kalkancı'nın da aralarında bulunduğu 16 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, fabrika ortaklarından Ekicioğlu'nun Ali Kalkancı ile birlikte hareket ettiği belirtildi. Söz konusu hapların Hatay'da bulunan bir firma aracılığıyla Mersin Limanı'nda yasal yük içerisinde zulalanarak deniz yolu ile Birleşik Arap Emirlikleri'ne gönderileceği iddia edildi. Ekicioğlu'nun da 200 bin dolar teslim aldığı kaydedildi. Kalkancı ve Ekicioğlu'nun 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, uyuşturucu imal etmek ve ticareti yapmak' suçlarından 12 yıldan 43,5 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, aralarında Hüseyin Kalkancı'nın da bulunduğu 6 sanığın 1 yıldan 23 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Diğer 8 sanığın ise 11 yıldan 25,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri