Kaliteden toplumun her kesimi sorumlu

ODTÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen 10. Kamu Kalite Sempozyumu'nda konuşan Kalder Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Kaylan, kalite konusunda toplumun her kesiminin bir sorumluluğu bulunduğunu ifade etti.


KALİTE Derneği'nin (KALDER) düzenlediği 10. Kamu Kalite Sempozyumu'nda konuşan Kalder Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Kaylan, kaliteyi gündelik hayatın içine yerleştirmeyen toplumun başarılı olmasının mümkün olmadığını söyledi.

ODTÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, kalite konusunda toplumun her kesiminin bir sorumluluğunun bulunduğunu ifade eden Kaylan, ulusal kalite politikasını belirlemek, bunu eğitimden sağlığa her alanda yaymak gerektiğini bildirdi. Bu alanda kamu yönetimine büyük rol ve liderlik düştüğünü kaydeden Kaylan, 2000 yılından bu yana Kalder olarak çeşitli sempozyumlar düzenlemeye başladıklarını anlattı.

Kamu Kalite Sempozyumu'nda, Ulusal Kalite Büyük Ödülü ve Ulusal Kalite Ödülü'nü kazanan kurumlara da ödülleri verildi. KalDer Ulusal Kalite Büyük Ödülünü "Kamu Sektörü Eğitim Hizmetleri" kategorisinde Antalya Ayten Çağıran Anaokulu, "Kamu Sektörü Sağlık Hizmetleri" kategorisinde Kadıköy Şifa Sağlık Grubu-Özel Kadıköy Şifa Hastanesi kazandı.

Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü kazanan kurumlardan Kadıköy Şifa Sağlık Grubu-Özel Kadıköy Şifa Hastanesi Genel Müdürü Buket Pilavcı'ya ödülünü Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Antalya Ayten Çağıran Anaokulu Müdürü Aslı Kanbir'e ise ödülünü Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel verdi.

Hürriyet


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri