Kahramanlar, PKK’lı hainleri ininde bastı

Geçtiğimiz cuma gecesi 7 teröristin ölü ele geçtiği, 2 de şehit verdiğimiz operasyonun detaylarına Hürriyet ulaştı.

Baharla birlikte örgütün ses getirecek eylem hazırlığı yaptığı istihbaratı üzerine, operasyon için düğmeye basıldı. Kaçış yolları tutulan terörist grupla, barınma yerleri olan, Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde cuma akşamı sıcak temas sağlandı. Cuma gecesi saat 20.20'de başlayan çatışmalar, sabahın ilk ışıklarıyla sona erdiğinde manzara günışığına çıktı:Hainler, 7 kayıp verip kaçmıştı.

TUNCELİ'DE BAHAR OPERASYONU

HÜRRİYET, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye operasyon için sızan PKK'lı teröristleri durduran operasyonun detaylarına ulaştı. 7 teröristin ölü ele geçtiği operasyonun istihbarat çalışması sonucu gerçekleştiği, askerin teröristlerin kaçış yolunu tutup barınma bölgesinde çatışmaya girdiği öğrenildi. Bahar mevsiminin gelmesiyle PKK'lı teröristlerin Irak sınırını geçerek ses getirecek eylem hazırlığında olduğu istihbaratını alan Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak Bestler Dereler bölgesinde orta çaplı operasyon için düğmeye bastı.

İstihbarat kolaylaştırdı arazi ise zorlaştırdı

Operasyonda teröristlerin hem barınaklarının ele geçmesi hem de kaçmalarının engellenmesi öngörüldü. Bunda alınan istihbaratın doğruluğu kolaylık sağlarken, bölgenin geçit vermez dağlık yapısı zorluklara neden oldu. Teröristlerin barındığı bölgede hazırlık yapan asker sarp dağları gizlenerek ve sessiz bir şekilde aşmak zorunda kaldı.

Hedef olma riski yüksek yollar hep mayınlıydı

TSK'nın olası bir operasyonuna karşı kendince önlem alan PKK'lı teröristlerin Hezil Vadisi içinde sarp kayalık bir bölgede barındığı öğrenildi. Yapılan çalışma sonucunda barınma bölgesine yaklaşma açısının kısıtlı olduğu bu nedenle çatışma durumunda hedef olma riskinin yüksek olduğu tespit edildi. Mevcut yaklaşma yerlerinin de mayınlı ve patlayıcılarla tuzaklı olduğu görüldü. Uzman personel tuzaklı patlayıcıları sessiz bir şekilde etkisiz hale getirdi ve gece karanlığında operasyon için hazırlıklar tamamlandı.

Çatışma gece başladı sabaha kadar sürdü

PKK'nın barınma bölgesine yaklaşan asker ilk teması 10 Nisan gecesi saat 20:20'de sağladı. Açılan ilk ateşte Piyade Komando Erler Emre Anşin ve Tuncay Türken şehit düştü, bir jandarma uzman çavuş hafif yaralandı.

İki askerin şehit düşmesine rağmen teröristlerin gece karanlığından yararlanarak kaçmasının önü kesildi. Bunun için operasyona devam edildi ve yakın temasa ara verilmedi. Sabaha kadar devam eden çatışmanın sonucu güneş doğunca ortaya çıktı. Biri kadın 7 teröristin cesedine sabah ulaşıldı.

Yaralılar gece görüşlü helikopterlerle taşındı

Çatışmanın başında kurşunlara hedef olan askerler bölgeye getirilen gece uçuş yeteneğine sahip helikopterlerle tahliye edildi ve askerler Şırnak Asker Hastanesinde tedaviye alındı. Operasyonda ele geçen mühimmat teröristlerin büyük bir hedefe saldırı hazırlığı içinde olduğunu ortaya koydu.

Operasyonda biri tuzaklı 6 piyade tüfeği, 12 adet şarjör, 9 adet el bombası, 3 kg a4 tipi plastik patlayıcı, 4 adet fünye, 1 adet gece görüş gözlüğü, 1 adet fotoğraf makinesi, 1 adet bilgisayar hard diski ele geçti. Çatışma sırasında bölgeyi çok iyi tanıyan Geçici Köy Korucularının desteği sağlandı. Koruculardan ikisi patlayan bombalardan seken şarapnel parçaları sonucu yaralandı. Hürriyet'e konuşan bir yetkili korucular için "kahraman" ifadesini kullandı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11418880.asp?gid=229

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri