Kahraman öğretmenin adı sonsuza dek yaşayacak

2008'de Güngören'deki bombalı saldırıda yaralılara yardım ederken hayatını kaybeden Beden Eğitimi öğretmeni Halit Öge'nin adı İstanbul'da bir okula verildi

Halit Öge, öğrencileri tarafından çok sevilen bir beden eğitimi öğretmeniydi. Bahçelievler Eşref Bitlis İlköğretim Okulu'nda görevliydi. 27 Temmuz 2008'de İstanbul Güngören'de, 17 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısında yaralananlara yardım etmek isterken gelen ikinci patlamayla yaşamını yitirdi. Öğrencileri kaybettikleri kahraman Halit öğretmenin adını yaşatmak için acılarını yüreklerine gömüp, adını bir okulda yaşatmak adına kampanya başlattı. 2 yıl boyunca sokak, sokak, ev ev gezip imza topladılar. Kampanyaya okulun mezunları da destek verdi. Topladıkları imzalar 7 bine ulaşınca Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiler.

BABASI ÇOK GURURLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı, Halit öğretmenin öğrencilerinin bu çabalarını sonuçsuz bırakmadı. TOKİ'nin Bahçelievler Kocasinan Mahallesi'nde yaptırdığı TOKİ İlköğretim Okulu'nun ismi TOKİ Halit Öge İlköğretim Okulu olarak değiştirildi. Bu kararın kendilerini gururlandırdığını söyleyen Öge'nin babası Bahri Öge, 'Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararı bizi gururlandırdı. Oğlum öğrenciler tarafından çok seviliyordu. Gerek cenazede, gerekse cenaze sonrası bizi sürekli aradılar. İmza kampanyası başlattıklarını biliyorduk. 7 bin imzanın toplanmış olması da oğlumun okulda ne kadar sevildiğini gösteriyor.

Oğlumun isminin bir okulda yaşatılacak olması da bizi çok gururlandırdı. Üzüntümüzü bir nebze de olsa hafifletti' diye konuştu. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, 'ilk patlamadan sonra yaralılara yardım etmek isterken hayatını kaybeden kahraman öğretmenimizin ismi sonsuza kadar yaşayacak' dedi.

O BİZİM HALİT HOCAMIZ
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, terör kurbanı öğretmen Halit Öge'nin isminin okula verilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi;' Öğretmenlik kutsal bir görevdir. Halit Öge hocamız da kutsal bir görev yapıyordu. Terör onu aramızdan aldı. Patlamada yaralılara yardım etmek isterken o ikinci patlama onu aramızdan aldı. Biz de gelen talepler doğrultusunda Halit Öge isminin yaşatılmasına karar verdik. Bahçelievler'de yeni yapılan okula öğretmenimizin adını verdik. Teröre bir ders vermek için Halit Öge ismini sonsuza kadar yaşatacağız' dedi.

17 ÖLÜ 154 YARALI
27 Temmuz 2008'de Kanal Caddesi'ndeki çöp kutularına yerleştirilen parça tesirli 2 bombanın 10 dakika arayla patlatılması sonucu 17 kişi ölmüş, 154 kişi de yaralanmıştı.

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri