Kadrosu olmayan teknik öğretmenin özel hizmet tazminatı var mıdır?

Tarım Bakanlığı'nda 2006 yılından beri ziraat teknisyeni olarak çalışmaktayım ve bu sene Ankara Gazi Üniversitesi Endüstryel Teknoloji Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdim ve teknik öğretmen unvanı almaya hak kazandım.

Maaşımda artış olması gerekmez mi?

23.02.2008 tarihli bu köşedeki yazımızda konuyla ilgili detaylı açıklamalar yapılmıştı. Yer darlığı nedeniyle yazımızın tamamına yer veremiyoruz. Ancak, bu yazımızın sonuç kısmında;

Ancak, 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nda teknik öğretmenlerin özel hizmet tazminatı, jeolog, hidrolog, hidrojeolog, jeofizikçi, kimyager, fizikçi, jeomorfolog, arkeolog, matematikçi, istatistikçi, astronom, tütün eksperi ile birlikte 130 olarak belirlenmiştir. Söz konusu düzenleme şu şekildedir:

“c) Jeolog, hidrolog, hidrojeolog, jeofizikçi, kimyager, fizikçi, jeomorfolog, arkeolog, matematikçi, istatistikçi, astronom, tütün eksperi olanlarla, 29/4/1992 tarihli ve 3795 sayılı Kanun'a göre teknik öğretmen unvanı alanlardan; -1-4 derecelerden aylık alanlar........130” hükmüne yer verilmiştir.

Sonuç olarak, bu hükümler gereğince,

1- 190 sayılı KHK kapsamındaki kurumlarda, “teknik öğretmen” unvanı bulunmasa dahi, bu unvanı ihraz etmişseniz yan ödeme kararnamesinin yukarıda yer verilen hükmünden yararlanabilirsiz.

2- Özel hizmet tazminatı artışından yararlanabilmek için kadroya atanmış olmanız gerekmemektedir. Mezuniyet ile unvanı almış olmanız yeterlidir.

www.memurlar.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri