Kadınlardan Başbakan'a protesto

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması toplantısında protesto edildi.

Başbakan konuşurken ayağa kalkan kadınlar üzerlerinde "Eşit değilsiniz dendikçe daha çok öldürülüyoruz", "Erkeklerin sevgisi her gün 3 kadını öldürüyor" yazan pankartlarla Erdoğan'ı protesto etti.

Pankartlar salondaki görevliler tarafından kadınların elinden alınırken Başbakan konuşmasına devam etti. Salondaki diğer katılımcılar ise protestonun ardından Başbakan'a “Türkiye seninle gurur duyuyor” tezahüratı ile destek oldu.

Başbakan Erdoğan sonrasında konuşmasına devam etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Erkeklerde de kadınlarda da okuma yazma oranını yüzde 100'e çıkarmanın mücadelesi içindeyiz. Bizim bu mücadelemize rağmen hem de çağdaşlık adına hem de modernlik adına hem de bazen bizzat kadınlar tarafından, genç kızların giyim şekline bakarak okullardan uzaklaştırılması ne eşitlikle ne insaniyetle ne de vicdanla bağdaşır.

Başörtülü kadınlarımız başı açık kadınlarımızın haklarını savunuyor ama aynısını başı açık kadın kardeşlerimizden göremediğimi söylemiştim. Bazı örnekler var. Ayrıca onları alkışlıyorum. Ama istiyorum ki daha fazla olsun. Ortak payda kadınlarımızın haklarıdır.

Yaptığımız icraatlardan inanıyorum ki en çok hanım vatandaşlarımız memnun oldu. Kömürü kadın sırtlanıp taşırdı. O sobayı yakmak için nasıl çile çektiklerini biliyoruz. Doğalgaz sayesinde artık böyle bir sorun yok.

hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri