Kadınlar siyasette daha fazla yer almalı"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kadınların siyasette daha fazla yer almalarını istediğini belirterek, bunun hem görünüm hem de zaman zaman ortaya çıkan şikayetlerin dinmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliğinin Lefkoşa Şubesi Başkanı Gülten Feridun ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kadınların sadece böyle günlerde hatırlanmadığını, KKTC'de kadının yerinin geri kalmış ülkelerdeki gibi olmadığını belirten Eroğlu, ''Aktif siyasette sınırlı olsa da günlük yaşamımızın ve çalışma hayatımızın her safhasında kadınlarımız var'' dedi.

Kadınlarda, siyasete girmede biraz çekingenlik bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, adaylık başvurusu yapan kadın sayısı az olunca, seçilenlerin de az olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, kadınlardaki çekingenliğin yıldan yıla ortadan kalktığını belirterek, halkın alıştığı politikacı biçiminin gezip dolaşan, herkesle el sıkışan politikacılar olduğunu, kadınların bu konuda biraz çekingen davrandığını ama zamanla eski çekingenliğin kalmadığını kendisinin de gördüğünü söyledi.

Siyasi hayattaki kadınların sayısının artmasını istediğini vurgulayan Eroğlu, "siyasi parti kadın kollarında ve derneklerde görev alan kadınların siyasi hayatta daha aktif olmalarının görünüm ve zaman zaman ortaya çıkan şikayetlerin dinmesi açısından son derece önemli olduğunu" belirtti.

Kadınların gününü kutlayarak, kadınların iyi dilekleri için teşekkür eden Eroğlu, kadınların KKTC'nin varlık mücadelesinde yer aldıkları gibi, bugünkü atmosferde de etkili ve yetkili olmalarını diledi.

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Lefkoşa Şubesi Başkanı Gülten Feridun ise, Cumhurbaşkanı Eroğlu'na, Türkiye'den gelecek su için dün atılan temelin hayırlı olmasını dileyerek, geçmiş doğum gününü kutladı. Feridun, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri