İyi futbol, kötü sonuç

Siyah-beyazlı ekip, Kırmızı Şeytanları, ilk yarıda disiplinli oyunu ile şaşırttı, tempoyu ve kontrolu eline aldı.

İkinci 45'te tribünlerin coşkusuna Kartal da katıldı, ancak hiç beklenmedik anda Scholes'un golü geceyi noktaladı

Devleri Ligi kolay değil... Hesabınızı iyi yapacaksınız, ince eleyip, sık dokuyacaksınız. Kadronuzu, oyun stratejisini iyi yapacaksınız. En önemlisi motivasyonunuz üst düzeyde olacak.
Denizli'nin kadro tercihi, oyun şablonu mükemmele yakındı. Hakan Arıkan'ın, Üzülmez'in ve de Nobre'nin on birde yer alması doğru seçim...
Nitekim, ilk yarıda Beşiktaş gurubun favorisi M.United karşısında hem iyi pres yaptı, hem de iyi kapandı. Orta alandaki mücadelenin üst düzeyde oluşu, rakibin ofanstaki direncini de kıran en büyük faktör idi. Nitekim, bu yarıda rakip bir iki kez Beşiktaş kalesini yokladı, savunma blokunun yanı sıra kaleci Hakan Arıkan'ın iyi zamanlaması gole geçit vermedi.
İkinci yarıya da Kartal müthiş başlangıç yaptı. Seyirciyle çoşan, enerjisini sahaya yansıtan Beşiktaş, bu özelliğini bir türlü pozisyon üretimine yansıtamadı. En iyi olduğu anlarda, 77'de golü yemesi talihsizlikti. Çünkü, Rüştü'den kaleyi teslim alan Hakan Arıkan, maç süresince iyi bir performans ortaya koydu. Beşiktaş yenilgiyi hak etmedi, ancak emeğinin karşılığını alamadı. Almasını da beklemek hayalcilik olurdu. Neden mi? Savunmaya, orta sahaya onca yatırım yapılacağına Nobre'nin yanına bir partner alınsaydı, fena mı olurdu?
Ligde sıkıntılı haftaları geride bırakan Beşiktaş açısından M.United sınavı moral motivasyonu üst düzeye çıkaracak bir fırsattı. M.United'dan alınacak bir puan grupta çok işi yarayacaktı, olmadı.
Maç sonunda taraftar desteğini sürdürüyorsa, bunun da temelindeki faktör, ortaya konulan kişilikli futboldur. Böyle oyna, yenil, ama oyna!
26. dakikada Serdar Özkan bir süre topu götürdükten sonra şutunu çekti, top Vidic'e çarparak kalenin üzerinden az farkla auta çıktı.
45. dakikada Ferrari'nin pasıyla buluşan Serdar Özkan sol kanattan topu getirdi, çaprazdan çektiği şut üstten dışarı gitti.
47'de Beşiktaş ceza sahası içinde yaşanan karambolda kaleci Hakan topa sahip olan isim oldu.
56'da Tabata kaleyi cepheden gördü. Siyah-beyazlı oyuncunun şutu kaleci Foster'da kaldı.
70'de sağ kanattan gelen Valencia ceza sahasına çaprazdan girdi şutu direğin dibinden auta çıktı.
75'de Holosko'nun soldan ortasına arkalardan gelen Nobre kafayı vurdu, top yandan dışarı gitti.
77'de Nani'nin şutunu Hakan kurtardı. Dönen topu Scholes kafayla ağlara gönderdi: 0-1
83'de Nobre'nin pasıyla ceza sahasına sarkan Holosko'nun şutu, Manchester United defansına çarparak kornere gitti.

Kaleci Rüştü yetişemedi
Son antrenmanda kulağına gelen top yüzünden kulak zarı zedelenen Rüştü, karşılaşmaya yetişemedi. Tecrübeli file bekçisi, yoğun tedaviye rağmen maça yetiştirilemedi, bu nedenle yedek soyundu. 3. kaleci Korcan'ın da sakatlığı bulunması nedeniyle Rüştü'nün yedek kulübesinde yer almak zorunda kaldığı vurgulandı.

Futbolcular buz kesti!
BJK İnönü Stadı'nda sıcak su akmadı, siyah-beyazlılar İngilizlere rezil oldu. Statta sıcak suyun bulunmaması nedeniyle hem Manchester United, hem de Beşiktaşlı futbolcular, soğuk suyla duş almak zorunda kaldı. Bu durumun 3-4 haftadır devam ettiği öğrenildi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri