İsveç Başbakanı "Üzgünüz" dedi

İsveç Başbakanı Sayın Fredrick Reinfeldt dün akşam, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak İsveç Parlamentosu'nda alınan son kararla ilgili üzüntülerini bildirdi. Reinfeldt, "Hükümet olarak kesinlikle paylaşmadıkları bu kararın, hiçbir yaptırım gücü

ancak İsveç-Türkiye ilişkilerini olumsuz yönde etkilemesine kesinlikle izin vermeyeceklerini" söyledi. İsveç'in bundan sonra da, başta AB üyelik süreci olmak üzere, Türkiye'yi her alanda desteklemeye devam edeceğini söyleyen Reinfeldt, "Bir oy farkla alınan bu mesnetsiz kararın bugüne kadar mükemmel seyreden ikili ilişkilerimize gölge düşürmemesi için gerekenleri yapmaya hükümet olarak hazırız" dedi.

CEHALET VE ÖNYARGI
Başbakan Erdoğan da, "Cehalet ve önyargıdan beslenen bu tür politik girişimlerin hem tarihî ve bilimsel araştırmalara, hem de Türkiye'nin bölge barışı adına sürdürdüğü iyi niyetli ve çok yönlü çabalara sekte vuracağını" söyledi. Başbakan, İsveç hükümetinin bu kararı telafi edici adımlar atmasını beklediğimizi belirtti. Finlandiya'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, İsveç Parlamentosu'nun kararına ilişkin "Kararın maksadı Türkiye üzerinde bir baskı kurmaksa , kimse Türkiye üzerinde baskı kuramaz" dedi.
sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri