İstiklal Marşı film oluyor!

Türkiye'de çekilmiş en yüksek bütçeli film olarak vizyona girecek olan İstiklal Marşı'nın hikayesi, Asım'ın Nesli İstiklal adı ile seyirciyle buluşacak.

Kısa bir süre içinde çekimlerine başlanacak olan "Asım'ın Nesli İstiklal" filmi, seyirci ile buluşacağı günü bekliyor. İstiklal Marşı'nı konu alan filmde, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, fikirleri ve istiklal mücadelesi anlatılıyor.

İSTİKLAL MARŞI BEYAZ PERDEDE

'Asım'ın Nesli İstiklal ismi ile beyaz perdede yer alacak olan film seyirciye, istiklal mücadelesinin ve İstiklal Marşı'nın yazılma sürecini, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını, fikirlerini tüm gerçekliği ile ortaya koyuyor. 

Diğer bir yandan bütçesi ile de dikkat çeken film, ülke çapında çekilmiş en pahalı film olacak. Ortalama 15 milyon lira olarak hesaplanan bütçesi ile dudak uçuklatan dönem filminin çekimlerinin 7 ay sürmesi bekleniyor.

KASIM AYI İÇİNDE ÇEKİMLER BAŞLIYOR

Kasım ayında çekimleri başlayacak olan filmin yapım ortaklığını üstlenen İbrahim Akbaba ve Yeşim Erbek film hakkında "Kökleri 1071'lere giden ecdadımızın Anadolu coğrafyasına gelişi, sonrasında bu topraklarda Türk-İslam sentezinin bir yansıması olduğuna inandığımız projemizin ana hedefi; dilini, dinini, örf ve adetlerini, küçüğünü ve büyüğünü bilen, çağı yakalamış, taklitçilikten uzak, kendi öz benliği ve kültürüyle ayakta durmayı başaran Türk gencidir" ifadelerini kullandılar. (Sabah)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri