İşte Hükümetin Memurlara Teklifi

Hükümet, 2010 yılının birinci altı ayında memur maaşlarına yüzde 2, ikinci altı ayında yüzde 2 artış yapmayı önerdi.

Memurlar ile Hüklümet arasındaki 2010 yılı zam görüşmelerinde ilk teklif yüzde 2+2 oldu.
Hükümetin bu teklifinin konfederasyonların beklentisinin oldukça altında kaldığı belirtiliyor.

İlk teklifin ardından, konfederasyonlar kendi aralarında bir değerlendirme yapacak. Görüşmelerin 29 Ağustos'a kadar sürmesi öngörülüyor.

Konfederasyonlar tarafından kabul edilmesi beklenmeyen bu teklif ardından, 7. tur görüşmelerinin gerçekleşmesinin büyük bir olasılık olduğu kaydedildi.

MEMUR-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 6. tur sonunda yaptığı açıklamada, "Mutabakat metnine kamu çalışanlarının imza atmasını isteyen bir tekif değil" dedi.

Gündoğdu, "MEMUR-Sen olarak belirtmek isteriz ki, hem toplu sözleşme talebine yönelik somut bir ifadenin yer almaması; umutlarımızı korumakla birlikte, hem de önerilen yüzde 2+2 zam kamu çalışanlarına müjde olamamıştır" dedi.

"Bunun haricinde bazı maddelerde iyileştirmeler kararlaştırıldı" diyen Gündoğdu, "Yüzde yüz yapılması üzerinde anlaştığımız 17 madde, üzerinde ortak çalışılıp özlük hakları boyutunda giderilmesine yönünde 18 madde var. Mali haklara ilişkin önemsediğimiz çocuk yardımında 0-6 yaşın 0-14'e çıkarılması ve çocuk sınırlamasının kaldırılmasıydı. Yaşa dokunulmadı ancak 2 çocuk sınırlaması ortadan kalktı. 2 çocuktan fazlasın ayardım yapılmıyordu şimdi bu ortadan kalktı" şeklinde konuştu.

"DEVASA KONULARDA GELİŞME YOK"
Gündoğdu, "Emekliye ayrınıldığında 500 TL bir ödeme vardı bu 750 TL'ye yükseltildi" derken, "Teknik yöneticilerle teknik olmayan yöneticiler arasındaki ek ödeme mağduriyetlerinin de giderilmesi gibi mali birkaç konuda mutabakata varıldı ancak gerek eş yardımı, gerek ek ödeme gerekse toplu görüşme primi gibi devasa konularda hiçbir açılım yok. Yüzdelik zam da 2+2 ve bu hedeflenen enflasyonun da altında bir rakam" ifadelerini kullandı.

BİR SONRAKİ GÖRÜŞME CUMA GÜNÜ
"Bakan bizlerden teklifi değerlendirmemizi istedi" diyen Gündoğdu, "Biz de kendilerinden, tekliflerini gözden geçirerek cuma günü saat 14.00'te gelmelerini söyledik. Bunu biz de yetkili kurullarımız da değerlendirip tavrımıız koyacağız ama görünen o ki imza atmamamız için açık bir davet var" diye konuştu.

"BÖYLE OLURSA İMZA ATMAYACAĞIZ"
Gündoğdu, "Görüşmeninm cum agünü olmasını istememizin nedeni, yarına gündem olmasın düüncesinden kaynaklanıyor. Biz de bu süreçte çalışmalarımızı yapacağız. Yasa, 29 Ağustos Cumartesi günü saat 24.00'e kadar imza atma ya da atmama yetkisi veriyor. Masada dile getirdiklerimizi, son saniyeye kadar artırmak için çalışacağız. Cumartesi günü de bu ortam olursa imza atmayacağız" dedi.

"MEMURLAR DA AÇILIM BEKLİYOR"
"Zam konusunda sıcak bir yaklaşım olmadı ve 'teklif bu dediler' Biz de, 'bu teklif hayal kırıklığı yaratıyor. Memurları mutlu etmeyecek" dedik. 'Biz neye razı oluruz masaya koyalım siz de hangi orana çıkabilirsiniz bunun çalışamasını yaparak gelin' dedik" diyen Gündoğdu sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkede demokratikleşme adına atılmış onlarca adım var. 10 sene önce 'hiç olmayacak şey nedir?' diye sorulsaydı 'MİT Genel Sekreterliği'nin sivilleşmesi' denirdi. Bu adımlar atıldı. Bugün de belli bölgelerdeki sorunlar için açılımlar yapılıyor; dempkratik açılımlar konuşuluyor. İşçilerle ilgili toplu sözleşmeler var. Memurlara gelince gelişme yok. Memurlarla igili de açılım yapılması gerektiğini belirtelim."

aktifhaber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri