İşte Abdüllatif Şener'in yeni partisi: TP

AK Parti'den ayrıldıktan sonra,'Yeni Oluşum Hareketi' adı altında, parti kurma çalışmalarını sürdüren Abdüllatif Şener partisinin adını açıkladı ve 25 Mayıs'a dikkat çekti.


Eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in de kurucuları arasında yer aldığı partinin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığına verildi. Abdüllatif Şener, Türkiye Partisi (TP) adı verilen partisi ile ilgili açıklama yaptı:

"Türkiye, Türkiye Partis ile kucaklaşıyor" diyen Şener şunları söyledi:

"KADINLARI SİYASETE DAVET EDİYORUM"

- Siyasetin kenarında, köşesinde bırakılan gençlerimizi siyasete davet ediyorum. Gençlerimizin heyecanı siyaset arayışıdır; işte Türkiye partisi. Tüm Türkiye'yi kucaklıyor... Kadınlarımızın siyasete katılımını artıracağız. Kadınlarımızı
siyasete davet ediyoruz. Türkiye Partisi'ne davet ediyoruz. Yeni bir siyaset inşa edeceğiz. Yeni bir siyaset tarzı ortaya çıkaracağız. Gençlerin önünü açacağız. Genç bir nüfusa sahip, geleceğe umutla bakan Türkiye Partisi, genç bir parti olarak kurulmuştur.

NEDEN 25 MAYIS?

Uzunca süredir partileşme sürecini birlikte yaşıyoruz. "Yeni bir partiye Türkiye'nin ihtiyacı vardır" diyoruz. Bu partiyi kurmak için gönül birliği yaptık. Biz 25 Mayıs'ı Türkiye partisinin kuruluş günü olarak seçtik. Çünkü geçmişte 25 Mayıs bizim bundan sonra atacağımız adımların köşe başlarına işaret etmektedir. Peki neler oldu 25 Mayıs'ta?

Geçmişten bu güne 2009 25 Mayıs Türkiye Partisinin kuruluşu...

- Bir Türk 1995'te dünyanın en yüksek tepesi olan Everest tepesine çıktı.

- 1944'te bu ülkede milli sanayi vardı, Türkiye'de Nuri Demirağ tarafından uçak fabrikası kuruldu. Bu fabrika uçağını üretti, milli sanayimizin yolcu uçağı ile ilk yolculuk İstanbul'dan Ankara'ya 25 Mayıs 1944'te gerçekleştirildi

- Son yüzyılını Osmanlı devleti yarı sömürge olarak geçirdi. TC kurulmuş ama Osmanlı'nın borçlarını devralmıştır. 1955 yılının 25 Mayısında TC Osmanlı'nın borçlarının son taksitini ödemiştir.

NEDEN YENİ BİR SİYASET TARZI?

Niyetimiz ve kararlılığımız hizmettir, dürüst siyasettir. Allah hayırlı ve doğru faydalı işler yapmamızı bizden hep iyilikler sadr olmasını nasip etsin inşallah. Bu parti yeni bir partidir, bu kadro yepyeni bir kadrodur. Türk siyasetinde çok sayıda siyasi parti var 50'nin üzerinde. Bunca siyasi partiden sonra neden yeni bir parti, neden yeni bir kadro, neden yeni bir siyaset tarzı? Çünkü Türkiye'nin yeni bir siyaset tarzına ihtiyacı var. Milletimizin yeni bir irade ortaya koymasına ihtiyacı var. Biz buna cevap veriyoruz.


haber7

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri