İstanbul'un gayrimenkul zengini toprağa verildi

İSTANBUL'da 2002'den beri 'kira vergi rekortmeni' olan 98 yaşındaki Sıtkı Çitfçi son yolculuğuna uğurlandı. Ailesinin taziyeleri kabul ettiği Çiftçi'nin cenazesi Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenin ardından Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sahip olduğu 400'den fazla dairesi ile İstanbul'da son 8 yıldır kira vergi rekortmeni olan Sıtkı Çiftçi, ölümünden kısa süre önce açıklanan 2009 yılı vergi rekortmenleri listesinde ise 1 milyon 441 bin 301 lira vergiyle rekortmen olmuştu. Çiftçi 2001 yılında da Türkiye vergi rekortmenleri genel listesinde 2 trilyon 35 milyar 854 milyon 810 bin liralık vergi tahakkukuyla Türkiye dördüncüsü olmuştu.

400 DAİRESİ VARDI

Sıtkı Çiftçi'nin, büyük çoğunluğu Etiler Akatlar'daki Park Maya sitesinde olmak üzere yaklaşık 400 adet lüks dairesi bulunuyor. Çiftçi, aynı zamanda Maya Meridyen iş merkezi ve Merter'deki Meridyen Plaza'nın da sahibi olduğu ofisleri de kiraya veriyordu.Mersinli Çiftçi Ailesi'ne mensup olan Sıtkı Çiftçi, ailesinin diğer mensuplarıyla birlikte, uzun yıllar boyunca Chrysler kamyonları, Volkswagen otomobilleri ve Englebert lastiklerinin Türkiye distribütörlüğünü yaptı. Sıtkı Çiftçi, aile arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle 1980'li yılların başında hisselerini kardeşleri Hikmet Çiftçi ve Tahsin Çiftçi'ye satıp şirketten ayrıldı.


hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri