İstanbul'da Yönetici Atama İşlemleri Durdurulmadı

Sitemize Gelen Mail,i aynen yayınlıyoruz

Eğitim kurumlarına yönetici atama ile ilgili Danıştay Ek-2'yi durdurmuş ve Milli Eğitim Bakanlığı 2009/36 Sayılı Genelge ile atama iş ve işlemlerini durdurmuştur. Yürütmeyi Durdurma kararı öncesi Münhal Müdür Başyardımcılıklarını ilan eden İstanbul müracaatları almaya devam ediyor.

Durdurulan Ek–2 ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı 2009/36 sayılı Genelge ile “1- İlgi Yönetmeliğin yürürlüğü durdurulan Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formu çerçevesinde eğitim kurumu yöneticiliklerine atamaya ilişkin her hangi bir işlemin yapılmaması” denilerek Ek-2 'den bağımsız sınavı kazanan müdür yardımcısı adayları haricindeki atama iş ve işlemlerini durdurmuştur. Fakat İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü 15.04.2009 sayılı Genelge'den 5 gün geçtiği halde atamaya ilişkin alt birimlerine her hangi bir yazı göndermeyerek ve atama müracaatları sürecini devam ettirmektedir.

Eğitim Bir Sen; İstanbul yeni içtihat mı geliştirdi?

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın; “Ek-2 ile ilgili Danıştay'ın durdurma kararı ortada. Konuya ilişkin 2009/36 sayılı Genelge yoruma mahal bırakmayacak kadar açık. Buna rağmen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hangi gerekçe ile müracaatları almaya devam ettiğine bir anlam veremedik” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alt birimlerine açıklama yapılmadığından kafa karışıklığı devam ediyor. Medya'dan ve Ek-2'nin Durdurma Kararından, 2009/36 sayılı Genelge'den atama iş ve işlemlerinin durdurulduğunu gören yönetici adayları, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün müracaat almaya devam etmesini anlamlandıramayınca sendika yöneticisi olarak bizleri aramaktadırlar. Telefonlara cevap vermeye çalışmaktan iş yapamaz hale geldik. Diyen, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın; "İstanbul ne yapmaya çalışıyor anlamakta güçlük çekiyoruz. Eğer yeni bir içtihat geliştirildiyse açıklansın yoksa alt birimler acilen bilgilendirilerek yaşanan ikilem, kafa karışıklığı sona erdirilsin" dedi.


Murat Şit / Şube Basın Sekreteri

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri