İstanbul'da Kar Alarmı

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgasıyla birlikte gelen şiddetli Lodos, başta İstanbul ve Trakya olmak üzere birçok bölgede etkili oldu.

Sobalardan sızan karbonmonoksit gazlarından 2 kişi yaşamını yitirdi, 325 kişi de hastanelere kaldırıldı. AKOM'un şiddetli kar uyarısı yaptığı İstanbul'a dün uçaklar inemedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), şiddetli yağış uyarısı nedeniyle muhtemel olumsuzluklara karşı alarma geçti. AKOM'dan yapılan açıklamada, hava tahminlerine göre, İstanbul'un şiddetli yağışın etkisi altına gireceği, meteorolojinin verilerine göre karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların yüksek kesimlerde kara dönüşeceği bildirildi.
ÇANAKKALE: Lapseki Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Gürbüz Örnek, eşi Filiz Örnek ile kızları Berra, Çağla ve Merve Örnek, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Lapseki Devlet Hastanesi'ne kaldırılan aileden Berra Örnek (15) kurtarılamadı. İlçede zehirlenen 2 kişi daha hastaneye kaldırıldı. Ağaçların devrilmesine neden olan lodos nedeniyle adalara araba vapur seferleri de durdu. Bayramiç'te 3 evin çatısı zarar gördü, bir evin bahçe duvarı yıkıldı. Gelibolu'da birçok işyerine deniz suyu girdi, evlerin çatıları zarar gördü.
BURSA: Lodos nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından 312 kişi zehirlendi. Osmangazi'de durumlarından şüphelenen komşularınca evde baygın halde bulunan Ömer ve Emine İnan, temiz hava almaları için sokağa çıkarıldı. Sağlık görevlilerinin ilk müdahaleyi sokakta yaptığı İnan çifti, ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrilirken, bazı binaların çatısı uçtu.
EDİRNE: Etkili yağmur sonrası kent merkezinde rögarlar taştı, cadde ve sokaklar göle döndü. Bodrum katlardaki bazı ev ve işyerlerini de su bastı. Edirne'nin Uzunköprü Garı'ndan İstanbul'a gitmek üzere hareket eden Bolu Ekspresi'nin bir vagonu, yaklaşık 9 kilometre gittikten sonra yağmur suyunun ray yatağını yerinden oynatması sonucu raydan çıktı. Kar yağışının devam ettiği bölgede mahsur kalan 25 yolcu, 4.5 saat süren çalışmanın ardından kurtarılarak tekrar Uzunköprü'ye getirildi.
GAZİANTEP: İncilipınar mahallesindeki bir inşaatta bekçilik yapan Ökkeş Aytekin (64), önceki gece ısınmak için yaktığı sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.
MUĞLA: Bodrum'un Konacık beldesindeki evinden motosikletiyle bulaşıkçılık yaptığı işyerine giden işitme engelli Fırat Ahmet Doğan'ın üzerine, Atatürk Bulvarı'nda kırmızı ışıkta beklediği sırada şiddetli lodos nedeniyle sökülen aydınlatma direği devrildi. Motosikletle birlikte caddeye savrulan ve hastaneye kaldırılan Doğan'ın sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.
BODRUM: Bodrum'da, dev dalgalar nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı, restoranların malzemeleri denize sürüklendi. Barlar Caddesi de sular altında kalırken, üç ahşap iskele parçalandı. Küçük balıkçı kayıkları sürüklenerek karaya oturdu. Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik denize açılmayı yasakladı. Fırtınaya rağmen yürüyüşe çıkan ve aniden dev dalgalarla karşılaşan İngiliz turist Patrick Trustcok ise zor anlar yaşadı.
İSTANBUL: İstanbul'da şiddetli lodos nedeniyle dev dalgalar kıyılara vurdu. Atatürk Havalimanı uçuş trafiği de aksadı. Rüzgârın ani yön değiştirmesi ve şiddetini artırması inişlere engel oldu. Uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri