İstanbul ve Ankara'da 'internetime dokunma' eylemi

İstanbul ve Ankara'da bir araya gelen internet kullanıcıları, Bilgi Teknolojileri Kurulu'nun (BTK) 'İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esasları'nı belirleyen kararını protesto etti.

İstanbul'da Taksim Meydanı'nda 'İnternetime dokunma' yazılı pankartın arkasında toplanan grup, çeşitli dövizler taşıyarak, BTK'nın kararını protesto eden sloganlar attı. Tünel'e kadar yürüyen grup adına açıklama yapan Ezgi Köksal, internet kullanıcılarının ifade özgürlüğü ve bilgiye erişim hakkının engellenemeyeceğini iddia etti. BTK'nın, 2011 düzenlemelerinin yasal dayanaktan yoksun olduğunu ifade eden Köksal, filtreleme sistemi ile izleme yapılamayacağına dair açıklamaların güven vermekten uzak olduğunu ileri sürdü. Ankaralı internet kullanıcıları da 'İnternetime Dokunma' adını verdikleri eylemle BTK'yı protesto etti. Sakarya Caddesi'nde toplanan, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup, 'Zıpla, zıpla, zıplamayan sansürcü' diyerek oldukları yerde zıplarken, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, hem kendileri eğlendi hem de çevreden izleyen vatandaşları neşelendirdi.

BTK Başkanı Tayfun Acarer, daha önce yaptığı açıklamalarda, 'sansür' iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylemişti. Tartışmaların siyasi olduğunu aktaran Acarer, internet abonelerinin şu anda kullandığı sistemi kullanmaya devam edebileceğini, isteyen abonenin de güvenli internet profiline geçebileceğini ifade etmişti.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1134801&title=istanbul-ve-ankarada-internetime-dokunma-eylemi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri