İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Açıklama

Müdür Başyardımcılığı Müracaatları İşlemden Kaldırıldı.

Yönetici Atamada Ek-2 Formunun bazı kısımları ile ilgili yargının yürütmeyi durdurma vermesine ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2009/36 Sayılı Genelge ile yoruma mahal bırakmayacak netlikte yazısına rağmen İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Baş Yardımcılığı müracaatlarını almış ve atama takvimini işletmişti. İstanbul Valiliği'nin 16.06.2009 tarih ve 243/65104 sayılı yazısı ile alınan müracaatların İlSİS'ten kaldırıldığını duyuran İstanbul İl Milli Eğitim

Müdürlüğü “U Dönüşü” yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2009/36 Sayılı Genelge ile “1- İlgi Yönetmeliğin yürürlüğü durdurulan Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formu çerçevesinde eğitim kurumu yöneticiliklerine atamaya ilişkin herhangi bir işlemin yapılmaması” denilerek, EK-2' den bağımsız sınavı kazanan müdür yardımcısı adayları haricindeki atama iş ve işlemlerini durdurmuştu. Genelge yayınlandığında müracaat safhasında olan Müdür Başyardımcılıkları ile ilgili Genelge'yi ilgi tutup alt birimlerine Ek-2'ye bağlı atama iş ve işlemleri durdurulmuştur demek yerine atama takvimini işletip müracaatları alan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uygulaması şaşkınlıkla karşılanmış ve sendikalar tarafından konuya dikkat çekilmişti. Sendikaların uyarısını kulak ardı eden İl Milli Eğitim Yönetici atama bölümü müracaat işlemlerini tamamlayarak atama sürecinin işlediğine dair alt birimlerine şifahi bilgi verdi. Bazı müracaatçılara evraklarında yanlışlık olduğuna dair yazılar yazan Yönetici Atama Bölümü boşa kürek salladı ve 16.06.2009 tarih ve 243/65104 sayılı Valilik yazısıyla Müdür Başyardımcılıkları ile ilgili her hangi bir işlem yapılamadığının altını çizerek Yeni EK–2 yayınlandığında müracaatların yeni EK–2 'ye göre alınacağını söyledi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü “İlimizde okul ve kurumlarda münhal bulunan Müdür Başyardımcılığı kadrolarına müracaatlar çalışma takvimi süresi içerisinde alınmıştır” diye başlayan yazıda “ Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel müdürlüğü'nün 15.04.2009 tarih ve 2009/36 Sayılı Genelge'lerinde EK-2 Yönetici Değerlendirme Formunun bazı bölümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması kararı verilmiştir. İlgi yönetmeliğin yürürlüğü durdurulan Ek–2 Yönetici Değerlendirme Formu çerçevesinde eğitim kurumu yöneticiliklerine atamaya ilişkin her hangi bir işlem yapılmaması talimatı verildiğinden ilimizde duyurusu yapılıp müracaatları alınan Müdür Başyardımcılıklarına söz konusu GENELGE gereği her hangi bir işlem yapılamamıştır” diyen yazı sendikalar tarafından yapılan uyarıları haklı çıkardı.

“Yeni bir EK-2'nin yayınlanması halinde münhal bulunan Müdür Başyardımcılıkları yeniden ilan edileceğinden İLSİS ortamında yapılan başvurular söz konusu genelge gereği işlemden kaldırılmıştır” diyen açıklama İstanbul Milli Eğitim Yönetici Atama Bölümüne puan kaybettirdi.

Eğitim-Bir-Sen, Haklı Çıktık.

Konuya ilişkin görüş beyan eden Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Ali Yalçın, 2009/36 Sayılı Genelge yayınlandığında konuya ilişkin açıklama yaptıklarını ifade ederek; “İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Atama Bölümü yol yakınken mail yoluyla atama iş ve işlemleri ilgili genelge gereği durmuştur demek yerine uyarıları dikkate almayıp atama takvimini işletmiştir. Yapılan bütün uğraşlar emek israfı olarak karşımızda durmaktadır. Bir yığın insan umutlandırılmış ve beklenti içerisine sokulmuştur. Genelge yoruma gerek duymayacak şekilde açıktı. Uyarılarımızda haklı çıktık. Yeni yönetici atama yönetmeliği umarız bir an önce yayınlanır ve münhal kadrolara asaleten atanma süreci ivedi bir şekilde işletilerek bu konu tartışma alanı olmaktan çıkarılır diye temenni ediyorum” dedi.

memurlar.biz

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri