İsrailli Müsteşar üç dakika bekledi

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan “alçak koltuk” krizinin ardından ikili ilişkilerin tamiri yönünde çabalar sürerken, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, İsrail Dışişleri Müsteşarı Yossi Gal'e “Tavrınızdan ümitsizim” dedi.

Mercan'ın, Gal ile görüşmesine üç dakika geç gelmesi, “Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yönelik uygunsuz davranışa karşı misilleme yaptığı” yorumlarına yol açtı. Gal, görüşme sonrasında Milliyet'in, “Kapıda üç dakika beklemenizi misilleme olarak algıladınız mı?” sorusuna yanıt vermedi.
Mercan, dün Gal ile İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'i kabul etti. Saat 15.00'teki randevusuna Levy ile üç dakika erken gelen Gal, komisyon danışmanı Büyükelçi Akın Algan tarafından karşılandı. Mercan, görüşmeye randevu saatinden üç dakika sonra geldi. Gal ve Levy, komisyonda altı dakika ayakta beklemek zorunda kaldı.
Bugüne kadar yabancı konukları komisyonun giriş kapısında karşılayan Mercan, gazetecilerin “Görüşmeye neden geç kaldınız? Misilleme olarak algılayabilir miyiz?” sorusuna, “Çalışma Bakanı ile çok önceden belirlediğim bir randevum vardı. Görüşme biraz uzadı. O nedenle geciktim. Herhangi bir art niyet yok. Ancak gelebildim” karşılığını verdi.
İsrail'in her zaman barışı savunduğunu belirten Gal'in Filistin'i suçlaması üzerine Mercan, “Türkiye bölgede istikrar istiyor. Bize kızabilirsiniz ama bu sizin iyiliğinize. Ancak tavrınızdan ümitsizim” karşılığını verdi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri