İsrail'den özür

İsrail Genelkurmay Başkanı, Orgeneral İlker Başbuğ'dan özür diledi

İsrail'in Jerusalem Post gazetesi, İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi'nin bu hafta içinde Orgeneral İlker Başbuğ'u arayarak Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "Aynaya bak" açıklaması için özür dilediğini yazdı.

Haberin devamında, Aşkenazi'nin Orgeneral Başbuğ'a, İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'nin açıklamarının ordunun resmi görüşünü yansıtmadığını söylediği belirtildi.

İsrail'in Gazze saldırıları sırasında tırmanan gerginlik Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu'nda zirveye çıkmış, Başbakan Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres karşılıklı sert sözler sarfetmişti.



Ardından İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi Başbakan Erdoğan'ı, "Aynaya baksın" sözleriyle eleştirmişti.

Mizrahi, Türkiye'nin yıllar önce Ermenilere dünyanın en büyük katliamlarından birini yaptığını, aynı politikanın bugün de Kürtler üzerinde sürdürüldüğünü iddia etmiş, Türkiye'nin Kıbrıs'ın kuzeyini onyıllardır işgal ettiğini de öne sürmüştü.

İsrailli komutan ne dedi?



İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi, uluslararası bir toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'e yönelttiği “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" şeklindeki sözünü hatırlatarak, “Erdoğan aynaya baksın" dedi.

General Mizrahi, İsrail'i suçlayan Türkiye'nin uzun yıllar önce Ermenilere dünyanın en büyük katliamlarından birini yaptığını öne sürerek, aynı politikanın bugün de Kürtler üzerinde sürdürüldüğünü iddia etti.

İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı, İsrail'i Filistin topraklarını işgal etmekle suçlayan Başbakan Erdoğan'ın ülkesinin Kıbrıs'ın kuzeyinin on yıllardır işgal ettiğini iddia etti.

Bu konuşma için uluslararası temsilcilerin bulunduğu bir ortamın özellikle seçildiğini yazan Haaretz'in haberine göre General Mizrahi, Başbakan Erdoğan'ın İsrail'in BM'den çıkarılması yolundaki çağrısını hatırlatarak, “Böyle bir durumda Türkiye de İsrail'in yanına eklenmelidir" dedi vatan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri