Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, il içi ve iller arası mağduriyeti duyurmak için #İlİlçeEmriİstiyoruz hashtagi ile twitter etkinliği düzenledi.
Koncuk’un, “MEB kendine yakışanı yapmalı, il içine de, iller arasına da çözüm bulmalıdır. Seyretmek problemi çözmez büyütür. İl içine de kilometre ve yıl baz alınarak neden çözüm bulunmasın? #İlİlçeEmriİstiyoruz Aile: Anne, baba ve çocuklardan oluşur. #İlİlçeEmriİstiyoruz Aile var.” paylaşımlarıyla başlattığı çalışma sosyal medyada ses getirdi.
Genel Başkan’ın çağrısı üzerinde #İlİlçeEmriİstiyoruz etiketine kısa sürede binlerce tweet yağdı. Sosyal medyada yankı bulan etkinlikte atılan bazı tweetler ise şöyle:
“#İlİlçeEmriİstiyoruz Çünkü, eğitimde istenen başarının sağlanması için öğretmeni huzurlu kılmalısınız. Aileleri birleştirin öğretmeni huzurlu kılın.
Aile bütünlüğü anayasal haktır o yüzden #İlİlçeEmriİstiyoruz.
#İlİlçeEmriİstiyoruz il içindeki öğretmenlere daha ne kadar kulak tıkayacaksınız günahtır çocuklar annesiz babasız büyüyor yazık.
Bizi daire başkanı yapın demiyoruz Sadece #ililçeemriistiyoruz.
#ililçeemriistiyoruz son güne bırakmayın. Öğretmenler rahat bir uyku uyusun. Malum yarın sınıfta olacağız.
#İlİlçeEmriİstiyoruz Her öğrencinin yanında olmaya çalışan bir öğretmen için kendi çocuklarının yanında olamamak büyük bir üzüntü...
Bir müjde de il içine bekliyoruz #ililçeemriistiyoruz.
#ililçeemriistiyoruz. İl içinde farklı evlerde yaşamak istemiyoruz
#ililçeemriistiyoruz. Sayın İsmet Yılmaz sizin de bir aileniz var. Eşler birbirinden ayrılmasın, çocuklar ailelerine kavuşsun.
#ililçeemriistiyoruz. Mağdur öğretmen, mutsuz öğretmendir. Öğretmen mutlu olsun “Elmas” gibi eğitimimiz olsun
#ililçeemriistiyoruz. Km ve yıl baz alınmalı bizi artık kurtarmalısınız 8 yıl oldu beden dayanmıyor psikolojik şiddete uğruyoruz resmen
#ililçeemriistiyoruz. İl içinde çalışanlar AİLE değil mi? Gece eve dönüyor olabilirim ama ben ben de değilim yorgunum bitkinim İl içi kilometrelerden bizi de kurtarın.
#ililçeemriistiyoruz. Her gün yakıt alıp 150 km yapmak zorunda kalan; eşinden ayrı yaşayan; aldığı maaş dolara endeksli olup, arabasının her gün ne kadar yaktığını tartışıp, buçuklu zamlarla üç kuruşa talim hayatlar yaşayan öğretmenlerimize...”