İsmail Gaspıralı "Dilde, Fikirde, İşte Birlik” Paneli Yapıldı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Ocakları işbirliği ile düzenlenen “İsmail Gaspıralı, Dilde, Fikirde, İşte Birlik” paneli Genel Merkezimizin konferans salonunda yapıldı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Ocakları işbirliği ile düzenlenen “İsmail Gaspıralı, Dilde, Fikirde, İşte Birlik” paneli Genel Merkezimizin konferans salonunda yapıldı.

KONCUK: İSMAİL GASPIRALI HER ZAMAN SAYGI VE MİNNETLE ANILACAKTIR

Panelin açılış konuşmasını yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “İsmail Gaspıralı, Dilde, fikirde, işte birlik vurgusunu Türklük dünyasına nakşetmiş bir insandır” dedi. Koncuk, “ Türk Ocaklarının kıymetli Başkanı ve yöneticileri, değerli katılımcılar hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

İsmail Gaspıralı’yı anmak amacıyla ortaklaşa düzenlediğimiz bu faaliyete hoş geldiniz. Milliyetçiliğin bugünlerde hiçte hakkı olmayanlar tarafından ağızlarına alındığını, ihanet sürecini ülkemizde başlatanların milli ifadesini kullanmaya dahi hakları olmadığı halde bugünlerde yine bu oyunu oynamaya başladıklarını görüyoruz.

Milliyetçilik milletlerin hayatında son derece önemlidir. Merhum İsmail Gaspıralı bunun temellerini atmış önemli isimlerden birisidir. Dilde, fikirde, işte birlik vurgusunu Türklük dünyasına nakşetmiş bir insandır. Bir anlamda bu sözle Türk milliyetçiliğinin sınırlarını da belirlemiştir. Elbette her zaman saygı ve minnetler hatırlanacaktır.

Türkiye Kamu-Sen milli olan, Türk milletiyle ilgili olan her faaliyetin içindedir. Varlığımızdan bu yana bu millete hizmeti azmetmiş bir konfederasyonuz. İçinden çıktığı millete hizmet etmeyen bir kuruluşun bu ülkede yerinin olacağını düşünmüyorum. Her ne kadar kamu çalışanlarının hakları  bakımından mücadele versek de, içinde bulunduğumuz toplumu bekleyen tehlikeleri, milli değerlerimize yönelik kurulan tuzakları bu milletin önüne getirip uyarma görevimiz de vardır.

Bu ülkenin birlik ve beraberliği tehdit ediliyor ise, kamu çalışanları ne kadar iyi şartlarda olursa olsun hiçbir şeyin anlamı kalmayacaktır. Irak ve Suriye’de yaşananlar ortadadır. Türkiye Kamu-Sen olarak, son günlerde ülkemize gelen Türkmen kardeşlerimiz için yapılan yardım kampanyalarının da içindeyiz.

Musul’da, Tuzhurmatu’da, Kerkük’te yaşayanlar bizler de olabilirdik. Millet olarak Türkmen kardeşlerimize yardım elini uzatmalıyız. Türk Ocakları da elbette bu noktada elinden geleni yapmaktadır.

Ben Türk Ocakları Genel Merkezini “Türk milletine sözümüzdür” adı altında yayınladıkları deklarasyondan dolayı kutluyorum. Bu deklarasyonun dokuzuncu maddesi son derece önemlidir, “Türk Ocakları olarak diyoruz ki, bin yıllık Türk vatanını, Türkiye’yi böldürmeyeceğiz. Türk bayrağını indirmeye kalkan eller kırılacak, bayrak inmeyecek, ezan susmayacaktır. Aksini tasarlayan gafillere ve hainlere yakın ve uzak tarihimize bakmalarını salık veririz..” ben başta sayın Genel Başkan Mehmet Öz, olmak üzere tüm Türk ocakları camiasını böyle bir ifadeyi bir kere daha ortaya koydukları için tebrik ediyorum.

Türkiye Kamu-Sen olarak, her zaman Türk Ocakları ile her türlü faaliyetin içinde olacağımızı ifade ediyor, panele katkı sağlayacak olan hocalarımıza teşekkür ediyor, tüm katılımcılara selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

PROF. DR. MEHMET ÖZ: TÜRK DÜNYASININ DERTLERİYLE İLGİLENMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz ise, “Türkiye Kamu-Sen ile Türk Ocaklarının düzenlediği çok anlamlı bir toplantı için burada bulunuyoruz” dedi.   Öz, “Geçen yıl merhum Gaspıralı yılı idi. Daha öncede “Dilde, fikirde, işte birlik” sempozyumu yapmıştık.  Bu faaliyeti de Türkiye Kamu-Sen ile planladık ve bugün bir aradayız.

Gaspıralı bir düşünce ve eylem adamıdır. Çıkardığı gazete ile Türk dünyasının birbirini anlaması için dilde birlik idealini hayata geçirmiştir. Gaspıralı bize çok iyi bir örnek olarak tarihimizde yerini almış bir kişidir.

Şimdi biz o’nun sloganını ne kadar yerine getirebiliyoruz, bunun üzerinde düşünmek lazım. Türk dünyasının çok problemi var, Suriye ve Irak, Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türkleri. Bu insanlar büyük çilelerle Türkiye’ye gelme gayretindeler. Türk Ocakları, Türkiye Kamu-Sen, Ülkü Ocakları gibi kurumlar Türkmen kardeşlerimizin yardımına koşuyor. Türk dünyasının dertleriyle ilgilenmek bizim boynumuzun borcudur. Burada en büyük görev devlete düşmektedir. Türk Dünyası dayanışma içinde olmalıdır. Türk milliyetçileri Türk dünyasının sorunlarına her zaman önem verecek ve onlarla birlik olmaya devam edecektir. Ben tekrar Türkiye Kamu-Sen ve Türk Ocaklarının berabere düzenlediği bu panele hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Panele geçildi. Panel Başkanı Bilkent Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kırımlı, Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Maraş ve Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Alp,   İsmail Gaspıralı’nın hayatı, fikir dünyası ve mücadelesine ilişkin konuşmalar yaparken, panel karşılıklı soru cevaplarla devam etti.

 

 


 


 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri