Islak İmzasız Mahkeme ve Savcılık Evrakları

Mahkeme ve savcılıklar tarafından milli eğitime gönderilen elektronik ve ıslak imzasız evraklara ne gibi işlem yapılacağı hakkında Adalet Bakanlığı görüş bildirdi.

Mersin Valiliği'nin yazısında; mahkeme ve savcılıklardan kağıt ortamında ıslak imzasız yazılar geldiğini ve adli makamlarca işleme alınmasının istendiğini bildirmiştir.

İçişler Bakanlı tarafından konu ile ilgili olarak Adalet Bakanlığından görüş istenmiş, Adalet Bakanlığı'nın 07/03/2012 tarihli görüş yazısında UYAP'ta üretilen ve elektronik imza ile imzalanan bir belgenin çıktısının alınarak dış kurumlara gönderilmesi gerektiğinde belgenin uygun yerine "BELGENİN ASLI İLE AYNIDIR" veya "BELGENİN ASLI ELEKTRONİK İMZALIDIR" şeklinde bir ibare yazılarak hakim, Cumhuriyet savcısı yada bunların yetkilendirdiği yazı işleri müdürü veya zabıt katibi tarafından ad, soyad, unvan ve tarih yazılmak suretiyle ıslak imza ile imzalanması ve mühürlenmesi gerektiği şeklinde görüş bildirmiştir.

Valilik ve kaymakamlıkların mahkeme ve savcılıklardan kağıt ortamında ıslak imzasız gelen yazılar için Adalet Bakanlığının görüşü doğrultusunda uygulama yapması istenmektedir.

A. Rasim Asker




 

http://www.tesosmaniye.com/haber_detay.asp?haberID=4088

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri