İran'dan Erdoğan'a tarihi görev

Başbakan, İzmir'de telefon beklediğini ve ona göre hareket edeceğini açıklamıştı. Beklenen telefon geldi!

 

İran ile Batılı ülkeler arasında uranyum takasını öngören, Türkiye, Brezilya ve İran'ın ortak formülü üzerinde mutabakat sağlandı. İlgili anlaşka üç liderin onayına sunulacak. İran ziyareti öncesi açıklama yapan Erdoğan, "takas"ın ilk müjdesini vermişti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim ve ev sahibi ülkenin Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki ile heyetler arasında yaklaşık 18 saat süren görüşmelerin ardından, uranyum takası konusunda üç ülkenin ortak formülünde mutabakat sağlandı.

3 Bakanın görüşmesinde oluşturulan ortak metnin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'ya sunulacak. Görüşmelere ilişkin ayrıntı ve nihai açıklamanın yarın üç lider tarafından açıklanması bekleniyo

ERDOĞAN İRAN ÖNCESİ MÜJDEYİ VERDİ

İzmir'de çeşitli incelemelerde bulunan, açılış ve temel atma törenlerine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Adnan Menderes Havaalanı'ndan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve diğer ilgililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı Mehmet Aydın da Tahran'a gitti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'da en üst düzeyde temaslarının olduğunu belirterek, ''Bunun ardından takas ile ilgili süreci başlatma fırsatı bulacağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Takas ile ilgili Türkiye'nin istasyon olup olmayacağı yönündeki bir soruya Erdoğan, şu cevabı verdi:

''İran'da en üst düzeyde temaslarımız oldu. Bunun ardından takas ile ilgili süreci başlatma fırsatı bulacağız. Gidiş nedenim o. Takas Türkiye'de olacaksa, biz de buraya gidelim dedik. Metne de derc edildi haberi geldi. Yoksa Tahran'a gitmemizin bir anlamı yoktu. İran'ın nükleer programını BM'nin Güvenlik Konseyi'nin yaptırımlarına yönelik adım atması söz konusuydu. Görüşmelerle bu biraz ertelendi. Atılacak adımlarla bu sıkıntıları aşma fırsatı bulacağız inşallah.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'a yapacağı seyahatle ilgili olarak ''Takas Türkiye'de olacaksa biz de buraya gidelim dedik'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'da en üst düzeyde temaslarının olduğunu, bunun ardından takas ile ilgili süreci başlatma fırsat bulacaklarını söyledi.

http://www.internethaber.com/irandan-erdogana-tarihi-gorev-252570h.htm

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri